Elbilvekst vil gi økt strømpris

STRØMNETT/ 3. mai 2018

Elbilvekst vil gi økt strømpris

Hva skjer med strømnettet i Norge når elbilene blir stadig fler? Prisene på strøm vil stige, og det kan bli ustabilitet i nettet i perioder, tror NVE. De har en egen rapport om dette temaet. Scenarioet for rapporten er mulige konsekvenser for strømnettet og spesielt distribusjonsnettet med 1,5 millioner elbiler i 2030. Les hele saken

Innovasjon skal bidra til mer effektiv overvåking av strømnettet

STRØMNETT/ 1. november 2017

Innovasjon skal bidra til mer effektiv overvåking av strømnettet

Nettselskapene i Nettalliansen ser behovet for en mer effektiv drift og overvåking av strømnettet, og har initiert et innovasjonsprosjekt i samarbeid med Powel AS. Målet er å realisere en sterk storskalaeffektivitet ved digital samhandling mellom de 46 små og mellomstore nettselskapene i alliansen. Les hele saken

INFRASTRUKTUR/ 3. oktober 2017

Statnetts planer for nettutviklingen klar

Statnetts nettutviklingsplan er nå ferdigstilt. En rekke store nettutbyggingsprosjekter er i gjennomføringsfasen, og dette innebærer fortsatt høy investeringstakt frem til 2020. Etter dette forventer Statnett å gå over i en fase med lavere investeringsnivå, der fornyelse av eksisterende nettanlegg står sentralt.

INFRASTRUKTUR/14. september 2017

Hvaler tar skrittet inn i det moderne energimarkedet

Olje- og energiminister Terje Søviknes var tilstede under den offisielle åpningen av mikrogridanlegget på Sandbakken miljøstasjon på Hvaler. Anlegget benytter seg av en teknologi som sikrer Østfold-kommunen et av verdens mest avanserte mikrostrømnett. Schneider Electric er blant de som står bak prosjektet.

Utviklet intelligente strømmaster

INFRASTRUKTUR/18. mars 2017

Utviklet intelligente strømmaster

Et unikt norsk samarbeidsprosjekt mellom to industriklynger—Prosjekt Ask4Cluster—har utviklet intelligente strømmaster. Mens den ene klyngen tilknyttet NCE Raufoss har drevet utvikling av master i resirkulert aluminium, har den andre klyngen tilknyttet NCE MNT Vestfold utviklet de elektroniske løsningene.

Last flere saker