Solvik-Olsen på inspirasjonsmøte hos rådgiverbransjen

RÅDGIVNING/13. august 2018

Solvik-Olsen på inspirasjonsmøte hos rådgiverbransjen

Fredag 10. august besøkte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) Norconsults hovedkontor i Sandvika. Målet var å lære mer om hvordan den rådgivende ingeniørbransjen tar i bruk nye løsninger for å gjennomføre Nasjonal transportplan. Les hele saken

RÅDGIVNING/21. september 2017

Korrosjon og slitasje i varme- og kjøleanlegg

Korrosjonsproblematikk i lukkede væskebårne varme- og kjøleanlegg skyldes i mange tilfeller at man har problemer med luft i anlegget. Luft består av 78,076 % nitrogen (N2), 20,945 % oksygen (O2) og 0,979 % andre gasser. Oksygen er den gassen i lufta som er hovedårsaken til korrosjonsproblemene. Men luft kan også medføre andre slitasjeproblemer som kavitasjon og redusert funksjon av trykkpumper.

RÅDGIVNING/13. september 2017

Mye kan spares på advokathjelp i forkant

Risikohåndtering i bygg- og anleggskontrakter er svært viktig både for entreprenører og byggherrer. Dessverre ser vi flere eksempler på at risiko blir feid under teppet av en eller begge parter i en kontraktsinngåelsesprosess. Det er sjelden lurt, sier advokatene Thomas Oskar Strømbom, Andreas Rostveit, Per Gustav Lilleaasen og hos advokatkontoret Føyen Torkildsen.

RÅDGIVNING/31. august 2017

Grønt nettverk for anleggssektoren

SINTEF Byggforsk er i disse dager i sluttforhandlinger med Norges Forskningsråd om finansiering av et initiativ rundt et nettverk for Grønn Anleggssektor. Med fokus på en mer grønn anleggssektor, har de allerede flere bedrifter som ønsker å være med inn i nettverket, samtidig som de jobber aktivt med å finne ytterlige bedrifter med ambisiøse og ledende aktører innen anleggssektoren.

RÅDGIVNING/ 8. mai 2017

Norske BIM-prosjekter i verdenstoppen

Troen på en papirløs fremtid har ikke blitt mindre etter at to norske BIM-prosjekter gikk til topps i AEC Excellence Awards i Las Vegas i høst. – Det er både enklere og billigere å finne mulige konflikter mellom fag foran skjermen enn på anleggsplassen, sier Kristin Lysebo i Bane NOR.

Veldig stille om økt trafikkstøy

RÅDGIVNING/ 7. april 2017

Veldig stille om økt trafikkstøy

Antall nordmenn rammet av støy var det høyeste på 15 år i 2014, viser nye tall fra SSB. Tallene overrasker verken akustikkforskere eller aktivister. Det er nemlig veldig stille hos de som har ansvaret, forteller generalsekretær Ulf Winther i Norsk forening mot støy.

Last flere saker