Geologene som har jobbet fra lift i fjellsiden i hele dag sammen med entreprenøren RG Fjellsikring, har så langt ikke fullstendig oversikt over alle risikofaktorene i det kompliserte terrenget. Det får de først når utstyret er fraktet opp i fjellsiden og sikringsjobben så smått begynner i morgen.
Siden fjellsiden er så bratt og utilgjengelig, må alt arbeidet gjøres med håndholdt utstyr. Det er ikke mulig å frakte maskiner til boring og bolting opp i det bratte terrenget. Derfor vil dette ta tid.
– Siden det er så mange usikkerhetsfaktorer både når det gjelder arbeidet og omfanget, tør vi per nå ikke si hvor lang tid sikringen og oppryddingen kommer til å ta. Men vi vil gjøre fortløpende vurderinger og komme med ny status i løpet av morgendagen, sier seksjonsleder Marthe Tøsse Løvseth i Statens vegvesen.
Hun understeker at sikkerheten til arbeiderne kommer først, og når E6 åpner igjen for trafikk, skal vi være sikre på at det er trygt å kjøre forbi skredområdet, sier hun.
Skredutsatt strekning
Rosten i Sel kommune i Gudbrandsdalen er et kjent og fryktet skredområde. Natt til mandag 31. mars løsnet det et skred i en bratt fjellskrent her, cirka 50 meter over E6, som tok med seg store steinblokker, trær og jord som nå sperrer europaveien i begge retninger.
– Vi er så glade for at ingen ble truffet av de tunge steinene som dundret ned på E6 natt til i dag, sier Marthe Tøsse Løvseth.
Statens vegvesen eier E6 og har ansvar for drift- og vedlikehold av veien. Nye Veier har utbyggingsansvaret for ny E6 og overtar veien når den er ferdig utbygd.
Omkjøringsruter mens E6 i Rosten er stengt
- Oslo–Trondheim–Oslo: E6 Kolomoen–rv. 3/25 Elverum–rv. 3 Østerdalen–E6 Ulsberg
- Fra nord-vest mot Trondheim: E39 til E136 Åndalsnes–E136 Lesja–E6 Dombås
- Fra nord-vest mot Oslo: E39 til rv. 15 Stryn–rv. 15 Strynefjellet–E6 Otta