Vegvesenet var med å kåre Sveriges vakreste veg - en E6-strekning mellom Svinesund og Gøteborg.
E6-strekningen som vant ligger i Bohuslän ved Unescos verdensarvområde.
Enkel utført på komplisert grunn
Dette et solid og enkelt veganlegg, men med fine detaljer. Hensyn til natur og kultur gjorde at det tok mange år å bygge vegen, og dette er et flott forbilde for firefelts-veger. De siste årene har også vi bygd motorveger som ligger elegant gjennom landskapet, og vegplanleggere i begge land lar seg inspirere av hverandre.
Det mener landskapsarkitekt Sunniva Schjetne i Statens vegvesen, som syntes det var interessant og lærerikt og sitte i juryen.
Vi i Vegvesenet er heldige som kan være med å forme omgivelser. Det innebærer også et stort ansvar
unniva Schjetne
Juryleder i Trafikverket, Anna Lindell, sier det å utforme en veg i et verdensarvområde er en utfordrende oppgave, og at de prosjektansvarlige har utvist mot, kunnskap og ydmykhet i arbeidet.
Prisen ble delt ut på den svenske arkitektur-gallaen med 1500 gjester.
Svenskene kopierte i sin tid Vakre vegers pris fra Vegvesenet, og det er Trafikverket som står for utdelingen.
vem får vakre vegers pris i 2018?
Neste år kan kanskje en norsk motorveg vinne vakre vegers pris? Da er det 30 år siden prisen ble delt ut første gang og alle som vil kan sende inn forslag om en offentlig veg.
Her ser du tidligere vinnere som kan smykke seg med Vakre vegers pris
Jeg vil slå et slag for hverdagslandskapet og kvalitet i utformingen av våre daglige omgivelser. Vi i Vegvesenet er heldige som kan være med å forme omgivelser. Det innebærer også et stort ansvar som vi må være bevisst, sier Schjetne.