Vodafone samarbeider med IBM for å gi Spania smartere byer

Vodafone melder om et nytt initiativ for å tilby løsninger for mer effektiv administrasjon av byer. Prosjektet Vodafone Connected City skal tilby både offentlig og privat sektor verktøy for mer effektiv ressursbruk.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Som en del av prosjektet skal IBM levere hardware, software, og tjenester for å hjelpe spanske byer med viktige offentlige oppgaver. Løsningene vil tilby mer effektiv administrasjon av kommunikasjon, bygninger, sikkerhet og krisehåndtering, energi, vann, utdannelse, turisme, handel og helsetjenester.

Avtalen mellom Vodafone Spain og regionale myndigheter i Andalucia innebærer at Vodafone skal investere 243 millioner Euro over to år i infrastruktur for telekommunikasjon. Hensikten er å tilrettelegge for utvikling av næringsvirksomhet og prosjekter for økt vekst i regionen.

Sevilla som leder innen Big Data og smarte byer

Hovedkontoret for prosjektet legges til Sevilla, hovedstaden i Andalucia. Senteret, som skal drives av Vodafone, vil fokusere på løsninger for smarte byer med 20.000 til 150.000 innbyggere. Byer som ellers ikke har ressurser til å satse på smart infrastruktur. Senteret har også ambisjoner om å gjøre Andalucia til leder innen Big Data og løsninger for smarte byer i Spania.

Sensorer og M2M for smarte byer

Vodafone skal levere avanserte løsninger for mobil kommunikasjon, sensorer, og en Global M2M plattform som vil koble tusenvis av sensorer med Vodafone Connected City-løsning. Det skybaserte systemet vil kjøre på det Linux-baserte IBM z systemet. Løsningen tilbyr også høy grad av sikkerhet for skytjenester og tilrettelegger for storskala mobiltjenester. Tjenesten IBM Intelligent Operations vil brukes til overvåkning og administrasjon av byens tjenester.

Løsningene vil hjelpe byene med å bruke Big Data og analyse for bedre å kunne administrere byens offentlige tjenester, melder IBM i pressemeldingen.

[youtube id="E6l0wLG7c9I"]

TUNNEL/23. januar 2019

Verdens lengste og dypeste tunnel

– Dette blir verdens lengste og dypeste tunnel, og det tar nok en tid før denne rekorden blir slått også. Foreløpig er den budsjettert til 16,8 milliarder kroner, og den vil redusere reisetiden mellom Bergen og Stavanger med hele 40 minutter. Det er et formidabelt prosjekt vi snakker om. Les hele saken

Til toppen