Vodafone samarbeider med IBM for å gi Spania smartere byer

Vodafone melder om et nytt initiativ for å tilby løsninger for mer effektiv administrasjon av byer. Prosjektet Vodafone Connected City skal tilby både offentlig og privat sektor verktøy for mer effektiv ressursbruk.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Som en del av prosjektet skal IBM levere hardware, software, og tjenester for å hjelpe spanske byer med viktige offentlige oppgaver. Løsningene vil tilby mer effektiv administrasjon av kommunikasjon, bygninger, sikkerhet og krisehåndtering, energi, vann, utdannelse, turisme, handel og helsetjenester.

Avtalen mellom Vodafone Spain og regionale myndigheter i Andalucia innebærer at Vodafone skal investere 243 millioner Euro over to år i infrastruktur for telekommunikasjon. Hensikten er å tilrettelegge for utvikling av næringsvirksomhet og prosjekter for økt vekst i regionen.

Sevilla som leder innen Big Data og smarte byer

Hovedkontoret for prosjektet legges til Sevilla, hovedstaden i Andalucia. Senteret, som skal drives av Vodafone, vil fokusere på løsninger for smarte byer med 20.000 til 150.000 innbyggere. Byer som ellers ikke har ressurser til å satse på smart infrastruktur. Senteret har også ambisjoner om å gjøre Andalucia til leder innen Big Data og løsninger for smarte byer i Spania.

Sensorer og M2M for smarte byer

Vodafone skal levere avanserte løsninger for mobil kommunikasjon, sensorer, og en Global M2M plattform som vil koble tusenvis av sensorer med Vodafone Connected City-løsning. Det skybaserte systemet vil kjøre på det Linux-baserte IBM z systemet. Løsningen tilbyr også høy grad av sikkerhet for skytjenester og tilrettelegger for storskala mobiltjenester. Tjenesten IBM Intelligent Operations vil brukes til overvåkning og administrasjon av byens tjenester.

Løsningene vil hjelpe byene med å bruke Big Data og analyse for bedre å kunne administrere byens offentlige tjenester, melder IBM i pressemeldingen.

[youtube id="E6l0wLG7c9I"]

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen