Vestfoldpolitikere på studietur

Vestfoldpolitikere på studietur

I slutten av august arrangerte Rejlers en studietur til Nederland for politikere og administrasjon i Vestfold fylkeskommune og Vestfoldkommunene.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

På turen deltok 4 ordførere, 10 andre sentrale politikere sammen med 8 representanter fra kommune- og fylkesadministrasjon samt Jernbaneverket.

Formålet med turen var å hente inntrykk fra jernbane og jernbaneutbygging i Nederland som grunnlag for planleggingen av InterCitylinje gjennom Vestfold.

- Vi fikk gode orienteringer fra nederlandske kolleger, spesielt om erfaringene fra jernbanestrekningen Hanzelijn som åpnet i 2012, sier Ove Skovdahl, prosjektsjef i Rejlers.

- Vi var også på studiebesøk på fire stasjoner som alle er av sammenlignbar størrelse med hva som kommer i Vestfold. I tillegg til studiebesøk og orienteringsmøter ble det godt med tid til gode samtaler mellom deltagere, på tvers av organisasjonsmessig tilhørighet, både om jernbane, samfunnsutvikling og andre aktuelle tema, legger Skovdahl til.

Slike studieturer er et av produktene til divisjon Railconsult og bidrar til gode forbindelser med regionale og lokale politikere og administrasjoner, i tillegg til at det selvfølgelig er lærerikt.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen