Vestfoldpolitikere på studietur

Vestfoldpolitikere på studietur

I slutten av august arrangerte Rejlers en studietur til Nederland for politikere og administrasjon i Vestfold fylkeskommune og Vestfoldkommunene.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

På turen deltok 4 ordførere, 10 andre sentrale politikere sammen med 8 representanter fra kommune- og fylkesadministrasjon samt Jernbaneverket.

Formålet med turen var å hente inntrykk fra jernbane og jernbaneutbygging i Nederland som grunnlag for planleggingen av InterCitylinje gjennom Vestfold.

- Vi fikk gode orienteringer fra nederlandske kolleger, spesielt om erfaringene fra jernbanestrekningen Hanzelijn som åpnet i 2012, sier Ove Skovdahl, prosjektsjef i Rejlers.

- Vi var også på studiebesøk på fire stasjoner som alle er av sammenlignbar størrelse med hva som kommer i Vestfold. I tillegg til studiebesøk og orienteringsmøter ble det godt med tid til gode samtaler mellom deltagere, på tvers av organisasjonsmessig tilhørighet, både om jernbane, samfunnsutvikling og andre aktuelle tema, legger Skovdahl til.

Slike studieturer er et av produktene til divisjon Railconsult og bidrar til gode forbindelser med regionale og lokale politikere og administrasjoner, i tillegg til at det selvfølgelig er lærerikt.

DRONER/21. januar 2019

Norsk Dronesenter etablert

Helt på slutten av 2018 ble selskapet Norsk Dronesenter etablert. Selskapet har som målsetning å fasilitere for test og utprøving av dronesystemer i Norge og Europa. Utviklingen av dronesystemer holder en høy takt, men det finnes ikke mange egnede steder i Europa for test og utprøving. Les hele saken

BOMPENGER/18. januar 2019

Firepartiregjeringen: Skritt i riktig retning på bompenger

Samferdsel, bompenger og infrastruktur vies mye plass i den nye regjeringsplattformen for regjeringen utgått av Høyre, Venstre, Frp og Krf. -De signaliserer tiltak som kan få ned bompengebelastningen med om lag 1 milliard årlig. Men det gjenstår å se om folk vil merke noe til lavere bompenger i hverdagen sin, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF. Les hele saken

VEG/17. januar 2019

Nye Veier får tre nye vegstrekningar

– Nye Veier vart etablert for å bygge vegar i Noreg på ein betre og meir effektiv måte slik at vi får meir veg for pengane. Selskapet har så langt levert gode resultat. Regjeringa ønsker no å gje selskapet ansvaret for å bygge ut tre nye vegstrekningar. Eg har stor tru på at Nye Veier vil bygge ut desse strekningane på ein rask og kostnadseffektiv måte, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen