Vekst i objektsikring av togstasjoner og flyplasser

Vekst i objektsikring av togstasjoner og flyplasser

Objektsikring er en voksende bransje etter terrorangrepene i London, Madrid, og Oslo. Selskapet KF Sikkerhet har i løpet av de siste årene etablert seg som en profesjonell aktør innen område- og dybdesikring av bygningsmasser.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Vi har nettopp inngått en avtale med ATG Access, som er verdens største leverandør av sikringsutstyr. Avtalen gjør at vi nå kan monterer deres utstyr her i Norge. Dette gjelder alt av kjøretøysperrer, pullerter, wedger, samt blomsterkasser og sittebenker som er kjøretøysikret, sier Rune Garberg i KF Entreprenør AS.

- Vi leverer komplette løsninger for togstasjoner, flyplasser og bygg. Dette kan være gjerder, bommer, og kjøretøysperrer, fortsetter han.

Kartlegger behovet

Gode sikkerhetsløsninger krever en helhetlig tilnærming. Sikkerhetsanalyser og planlegging ved installasjon av fysiske sikringstiltak er derfor en nødvendighet.

- Vi kommer med anbefalinger, men kjøper konsulenttjenester fra ATG som hjelper byggherrer med planlegging. Vi har snart tusen pullerter bare i Oslo. Det begynner å bli et stort marked, sier han.

- Styringssystemene kan være som en garasjeåpner som man har i bilen, de kan styres fra vaktsentraler eller med nøkkelkort. De er ulike løsninger for å styre slike løsninger, sier han.

Crashtester løsningene

Løsningene har gjennomgått strenge tester for å garantere sikkerhet.

- ATG kjører tester for å se på sikkerheten ved løsningene. De gjennomfører blant annet crashtester for å se hvor mye løsningene tåler. ATG har kjørt lastebiler på 30 tonn i 80 km/t uten at de beveger seg. Løsningene er tunge og solide som gjør at de ikke kan ødelegges, sier han.

Selskapet er foreløpig godt fornøyd med responsen på Bygg Reis Deg.

-  Vi henvender oss til eiendomsbesittere, som Statsbygg og Forsvarsbygg. Nå begynner også private å vise interesse. En av våre kunder har plassert pullerter i oppkjøringen til eiendommen. De står nede helt til boligalarmen utløses og en tyv vil da være blokkert inne på eiendommen, avslutter han.

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen