Veidekke ASA rehabiliterer Høyangertunnelen

Veidekke ASA rehabiliterer Høyangertunnelen

Veidekke Entreprenør har i dag skrevet kontrakt med Statens vegvesen om å rehabilitere Høyangertunnelen på fylkesvei 55 i Sogn og Fjordane. Kontrakten er verdt 106 millioner kroner ekskl. mva.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Markedet for rehabilitering av vegtunneler er knallhardt, i dette tilfellet med hele 10 tilbydere

Tunnelen er 7,5 kilometer lang og går mellom Høyanger og Balestrand kommuner. Arbeidene Veidekke skal utføre omfatter blant annet grunnarbeider, sprengning av nye bergrom, omfattende sikringsarbeider med ny vann- og frostsikring og elektroinstallasjoner. Tunnelen vil være åpen for trafikk i hele anleggsperioden, men med kolonnekjøring tilpasset rutegående trafikk.

- Dette er et viktig prosjekt for oss. Markedet for rehabilitering av vegtunneler er knallhardt, i dette tilfellet med hele 10 tilbydere. Vi møter en prosjektorganisasjon i Statens vegvesen som vi kjenner godt fra tidligere anlegg og ser frem til et konstruktivt samarbeid, sier avdelingsleder Anders Haaland i Veidekke.

Arbeidene starter opp i løpet av oktober og skal avsluttes sommeren 2016.

Veidekke Entreprenør har også fått i oppdrag av Stjørdal kommune å bygge nytt avløpsrenseanlegg for Stjørdal sentrum. Les mer om saken her.

TUNNEL/23. januar 2019

Verdens lengste og dypeste tunnel

– Dette blir verdens lengste og dypeste tunnel, og det tar nok en tid før denne rekorden blir slått også. Foreløpig er den budsjettert til 16,8 milliarder kroner, og den vil redusere reisetiden mellom Bergen og Stavanger med hele 40 minutter. Det er et formidabelt prosjekt vi snakker om. Les hele saken

Til toppen