Veidekke ASA rehabiliterer Høyangertunnelen

Veidekke ASA rehabiliterer Høyangertunnelen

Veidekke Entreprenør har i dag skrevet kontrakt med Statens vegvesen om å rehabilitere Høyangertunnelen på fylkesvei 55 i Sogn og Fjordane. Kontrakten er verdt 106 millioner kroner ekskl. mva.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Markedet for rehabilitering av vegtunneler er knallhardt, i dette tilfellet med hele 10 tilbydere

Tunnelen er 7,5 kilometer lang og går mellom Høyanger og Balestrand kommuner. Arbeidene Veidekke skal utføre omfatter blant annet grunnarbeider, sprengning av nye bergrom, omfattende sikringsarbeider med ny vann- og frostsikring og elektroinstallasjoner. Tunnelen vil være åpen for trafikk i hele anleggsperioden, men med kolonnekjøring tilpasset rutegående trafikk.

- Dette er et viktig prosjekt for oss. Markedet for rehabilitering av vegtunneler er knallhardt, i dette tilfellet med hele 10 tilbydere. Vi møter en prosjektorganisasjon i Statens vegvesen som vi kjenner godt fra tidligere anlegg og ser frem til et konstruktivt samarbeid, sier avdelingsleder Anders Haaland i Veidekke.

Arbeidene starter opp i løpet av oktober og skal avsluttes sommeren 2016.

Veidekke Entreprenør har også fått i oppdrag av Stjørdal kommune å bygge nytt avløpsrenseanlegg for Stjørdal sentrum. Les mer om saken her.

LUFTHAVN/18. juni 2018

Styrker Avinor Oslo lufthavns posisjon som internasjonalt knutepunkt

Avinor har besluttet å utvide området etter passkontrollen på Oslo lufthavn, noe som vil gi et betydelig bedre tilbud til reisende til og fra land utenfor Schengen. Byggearbeidene starter i begynnelsen av oktober i år og utvidelsen skal etter planen være gjennomført andre kvartal 2022. Les hele saken

Til toppen