Vei & Anleggsmessen 2015

Vei & Anleggsmessen 2015

Den årlige Vei & Anleggsmessen ble igjen arrangert på Hellerudsletta. Nesten 23.000 mennesker fant veien til årets begivenhet. Vi tok en tur innom for å se på nyhetene.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Elektrisk minidumper

[img id="1"]

- Vi har vår faste nyhet som er Brendon Powerwasher, dette er en av våre bestselgere. Den er produsert med tanke på rørspyling, og maskinrengjøring, sier Inge Dalseth i Limaco.

- En annen nyhet er en elektrisk drevet minidumper. Vi har i tillegg markedets største mobile vifter fra Bison products, sier Dalseth.

- Fredag har vært veldig bra og vi har hatt mange interesserte på vår stand, sier han.

Prototype fra Bell Equipment

Nasta var representert med mange nye maskiner.

- Det er ofte slik at de maskinene som ser mest oppsiktsvekkende ut får mest oppmerksomhet. Vi har blant annet en prototype fra Bell Equipment. Vi har solgt flere slike maskiner til norske kunder, sier Jannike Vestrum Hansen i Nasta.

[img id="2"]

- Vi har ingen hybride maskiner her, sier Hansen på spørsmål om elektriske maskiner. Det er ikke et satsingsområde fra vår side og det norske markedet må vise større interesse, sier hun.

Nasta har også med seg den spesialtilpassede, Hitachoo, på messen. Gravemaskinen er tilpasset med blant annet stekepanne, solbriller, og samuraisverd.

– Vi har en fordel med egen avdeling for spesialproduksjon. Vi lager alt av tilpasninger i Norge i eget verksted. Det er ikke mange andre som gjør det, sier hun.

- Vi er ikke de største, men er trygge på det vi gjør. Vi skulle gjerne vært bedre på å levere til det offentlige. Det er vanskelig å komme inn på offentlige anbud, det er mye jobb for et lite firma. Vi er gode på små- og mellomstore bedrifter, sier Hansen.

Brakke i henhold til TEK10

UCO lanserer brakke som tilfredstiller kravene i TEK10.

- Hos oss har det vært mye interesse for stormaskiner, gravere, og dumpere. Det er også etterspørsel etter brakkerigger og modulhus, sier Arve Øverli i UCO.

- En av våre nyheter er brakker i henhold til TEK10. Dette er brakker med blant annet bedre ventilasjon, trelags vinduer, mulighet for glassvegger, bedre isolasjon på vegger og tak, og bevegelsessensor på belysning. En energibesparende løsning, sier han.

SG Finans med leasingavtaler

Anleggsmaskiner er dyre i innkjøp. Mange bedrifter velger derfor å lease de dyreste maskinene.

[img id="3"]

- Anleggsmaskiner er kostbare investeringer, men både små og store bedrifter velger å leasingfinansiere dette. Mange av maskinene du kan se her på messen skal vi leasingfinansiere, sier Knut Drågum i SG Finans, som er en del av Societe Generale.

- I dette segmentet er kundene våre ofte små bedrifter som opplever leasing som en enkel og likviditetsvennlig måte å anskaffe seg en maskin på. Men vi har alt fra énmannsbedriften til store børsnoterte selskaper i porteføljen. Vi har allerede tegnet en del finansieringsavtaler på messen, og vi har mange samarbeidspartnere her, sier han.

- Felles for dem er at de oppnår en hurtigere skattemesssig utgiftsføring av investeringen, som dermed gir skattekreditt, sier han.

PROSJEKTERING/12. desember 2018

Ønsker å heve kompetansen i bransjen

Spesialist i vannbaserte slokkesystemer, Gunnar Sundal, har mange fremragende prosjekter bak seg. Med tidligere stillinger som ingeniør, rørleggermester, prosjektingeniør og saksbehandler, har han nå byttet arbeidsplass til Kiwa. Her satser han som seniorrådgiver mot prosjektering og kontroll av sprinkleranlegg. Les hele saken

INTERCITY/10. desember 2018

– Det er avgjørende viktig å tenke helhet

Mandag 26.november ble den offisielle byggestarten for dobbeltsporet fra Venjar på Gardermobanen til Eidsvoll Nord på Dovrebanen markert. – Det er avgjørende viktig å tenke helhet, sa samferdselsminister Jon Georg Dale ved anleggsstarten. – Derfor bygger vi nå først ut hele indre intercitynettet, deretter ytre intercity. Les hele saken

Til toppen