Utvider ordning for enklere mellomlanding

Utvider ordning for enklere mellomlanding

«Connecting Norway» på Oslo Lufthavn utvides. Nå kan rundt 20 000 passasjerer i måneden gå direkte til sin innenlands-reise etter å ha landet fra utlandet. Alle som flyr med Norwegian eller SAS, og reiser med kun håndbagasje, kan nå benytte løsningen – uansett hvor man flyr fra.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

I september ble prøveordningen Connecting Norway startet på Oslo Lufthavn. Passasjerer som er omfattet av ordningen kan gå direkte fra flyet til nytt tollområde i nærheten av dagens Duty Free-butikk i avgangshallen på utland. Etter tollklarering ledes passasjerene rett inn i avgangshall innland og flyr videre til endedestinasjonen i Norge hvor bagasjen hentes ut ved ankomst.

[factbox id="1"]

- Avinor har lagt opp til en gradvis innføring av Connecting Norway, i samarbeid med flyselskapene og Tollvesenet. Testperioden så langt har gitt oss viktige tilbakemeldinger som vi har tatt med oss og forbedret ordningen ytterligere, sier områdedirektør for terminaldrift ved Oslo Lufthavn, Thorgeir Landevaag.

I september startet ordningen med kun ankomster fra Milano. Gjennom høsten er ordningen utvidet og flere destinasjoner er lagt til. Med de siste utvidelsene, kan Connecting Norway nå benyttes av om lag 20 000 passasjerer i måneden.

Fritt fram med håndbagasje hos Norwegian og SAS

Fra midten av desember utvides Connecting Norway betydelig. I tillegg til at enda flere destinasjoner nå inngår, kan passasjerer hos SAS og Norwegian uten innsjekket bagasje benytte løsningen. Dermed blir mellomlandingen på Oslo Lufthavn betydelig enklere for de som kun reiser med håndbagasje.

- Med Connecting Norway for reisende med kun håndbagasje, øker vi tilbudet betydelig. Mange av de som oftest reiser over Oslo Lufthavn er forretningsreisende på kortere turer, og dette tilbudet vil bidra til å gjøre deres reise enda enklere, sier Landevaag.

Avinor og flyselskapene jobber med å utvide Connecting Norway ytterligere. Planen er at alle med gjennomgående billett utland – innland skal ha mulighet til å benytte løsningen fra 15. juni i 2016.

TEKNOLOGI/20. februar 2018

Bygger tidsmaskin for å redusere forsinkelser i kollektivtrafikken

Stavanger-området er noe mindre snørikt enn andre deler av landet i disse dager, men forsinkelser i kollektivtrafikken har også rogalendingene kjennskap til. Mobilitetsleverandøren Kolumbus har nå gått grundig til verks for å komme forsinkelser og kundeklager til livs. Les hele saken

JERNBANE/20. februar 2018

Bedre transporttilbud i fremtidens jernbanesystem

- Regjeringen satser stort på å styrke jernbanen. Jernbanebudsjettet er i 2018 over 50 prosent høyere enn i 2013. I Nasjonal transportplan 2018-29 legges det opp til fortsatt høy vekst og store ambisjoner om å utvikle jernbanen som attraktiv transportløsning inn i fremtiden. Mitt mål i NTP-perioden er at vi passerer over 100 millioner reisende med jernbanen. Da må vi få både økt avgangsfrekvens, større kapasitet på togmateriell og en bedre infrastruktur, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen