Trådløs overvåkning for økt sikkerhet

Trådløs overvåkning for økt sikkerhet

Tyveri fra anleggsområder er et økende problem. For å møte denne utfordringen har selskapet Wireless Security inngått et samarbeid med Securitas for å tilby trådløs videoovervåkning av anleggsområder.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

– Den trådløse rullende enheten, en tilhenger med teknisk utstyr, inneholder servere med direkte kontakt til alarmsentralen hos Securitas. Enheten kommuniserer trådløst med kamera plassert i periferien og kan konfigureres for å sikre et stort område. Enhetene kan utstyres med termiske eller andre andre typer kamera, innleder Kåre Kåsin, salgssjef i Wireless Security.

– Enhetene kan utstyres med lyskastere og høytalere som styres fra sikkerhetssentralen hos Securitas. Løsningen kalles en Remote Video Solution (RVS) som er IP-basert og kan settes opp etter kundens behov. Vi bistår kunden med planlegging og mest mulig effektivt oppsett av systemet, utdyper han.

SETTES OPP PÅ KORT TID

Den rullende enheten kan plasseres i områder uten tilgang på strøm. Løsningen kan også settes opp på kort tid i forbindelse med uforutsette hendelser.

– Den rullende enheten kan stå fem uker uten strøm så man er ikke avhengig av 230 Volt spenning i områdene den plasseres. Ofte settes løsningen opp midlertidig inntil man får etablert en permanent løsning, sier han.

Løsningen kan tilpasses ulike typer områder med behov for overvåkning.

– Vi henvender oss til byggeplasser, store anleggsplasser, sportsarrangementer, samt infrastruktur under oppbygging, hvor man blant annet ønsker å forhindre tyveri av kobber. Et annet eksempel er Skjeggestadbrua som ble sikret i løpet av et døgn med denne løsningen, sier han.

PLANLEGGER GRØNN LØSNING

Foreløpig er løsningen basert på strøm fra et aggregat i den rullende enheten.

– Vi planlegger en mer miljøvennlig løsning i fremtiden, basert på brenselceller, avslutter Kåsin.

SAMFERDSELSPROSJEKTER/22. februar 2018

Ferjefri E39 er godt i gang, men gjennomføringen vil ta mer enn 20 år

I Nasjonal transportplan 2018–2029 (NTP) legges det opp til en rekke prosjekter for en utbedret og ferjefri E39. – Vi er godt i gang, men vi ser at det ikke er mulig å ferdigstille alle prosjektene innen 20 år, sier prosjektleder Kjersti Kvalheim Dunham. Les hele saken

Til toppen