Fra Asplan Viaks kartfortelling "Modeller fremtidens byliv med sentralitetsanalyse".
Fra Asplan Viaks kartfortelling "Modeller fremtidens byliv med sentralitetsanalyse". (Illustrasjon: Asplan Viak)

Til topps i nasjonal kartpris

Asplan Viak-medarbeider Marianne Lindau Langhelles bidrag til den årlige Geodatakonferansen ble kåret som vinner i kategorien "Beste bruk av data".

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Byplanlegging og byer ble sentralt da Geodatas kartpriser for 2018 ble delt ut under arrangementet GeoTek. Prisene ble delt ut i kategoriene: “Beste bruk av data”, “Mest kreative kart” og “Beste kart”.

Juryens begrunnelse 

"I dette historiekartet blir vi tatt med dypt inn i analysens verden. Forfatteren av «kartet» har sydd sammen en praktfull presentasjon av spennende data. Juryen likte spesielt godt hvordan man bruker nettverksdata til å simulere fremtidens byliv. Analyseresultatene og dataene er presentert på en svært lesbar måte i kartet". 

Marianne Lindau Langhelle jobber som By- og regionplanlegger/GIS-ingeniør hos Asplan Viak. Foto: Asplan Viak

Nye verktøy ble tatt i bruk

Asplan Viaks kartfortelling heter: "Modeller fremtidens byliv med sentralitetsanalyse". Denne kartfortellingen presenterer en sentralitetsanalyse som Asplan Viak gjennomførte for "Visjon Dokken", et banebrytende byutviklingsprosjekt i Bergen sentrum.

Kartet er laget med samtidig bruk av flere nye verktøy, blant annet er det beregnet sentralitet i gatenettverket med bruk av sDNA, og presentasjonen av kartet er gjort i det nye Storymaps-verktøyet på ArcGIS online. Marianne valgte å ta i bruk et bilde hun likte fargesammensetningen på som inspirasjon for å skape fin kartografi, og de andre GIS-medarbeiderne i Asplan Viak er meget begeistret for resultatet.

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen