Konsernsjef Cato Hellesjø og CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen, Marianne Vik er svært tilfreds med valgt leverandør.
Konsernsjef Cato Hellesjø og CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen, Marianne Vik er svært tilfreds med valgt leverandør. (Foto: Sporveien)

Tidenes trikkekjøp i Norge

Oslo kommune gjennomfører tidenes satsing på trikk i hovedstaden og har vedtatt at det skal kjøpes inn 87 nye trikker til Oslo. Sporveien er ansvarlig for å lede arbeidet med anskaffelsen og har siden 30. mai 2017 gjennomført forhandlinger med prekvalifiserte tilbydere.

  • Trikk
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Mandag 11. juni offentliggjøres navnet på leverandøren som tildeles kontrakten.

Anskaffelsen av de 87 nye trikkene er en viktig del av Trikkeprogrammet, som også omfatter utvikling av Grefsen verksted og Holtet trikkebase, samt oppgradering og fornyelse av trikkeskinner, gater og byrom over store deler av Oslo. Trikkeprogrammet ledes av Sporveien.

PROSJEKTERING/12. desember 2018

Ønsker å heve kompetansen i bransjen

Spesialist i vannbaserte slokkesystemer, Gunnar Sundal, har mange fremragende prosjekter bak seg. Med tidligere stillinger som ingeniør, rørleggermester, prosjektingeniør og saksbehandler, har han nå byttet arbeidsplass til Kiwa. Her satser han som seniorrådgiver mot prosjektering og kontroll av sprinkleranlegg. Les hele saken

INTERCITY/10. desember 2018

– Det er avgjørende viktig å tenke helhet

Mandag 26.november ble den offisielle byggestarten for dobbeltsporet fra Venjar på Gardermobanen til Eidsvoll Nord på Dovrebanen markert. – Det er avgjørende viktig å tenke helhet, sa samferdselsminister Jon Georg Dale ved anleggsstarten. – Derfor bygger vi nå først ut hele indre intercitynettet, deretter ytre intercity. Les hele saken

Til toppen