Konsernsjef Cato Hellesjø og CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen, Marianne Vik er svært tilfreds med valgt leverandør.
Konsernsjef Cato Hellesjø og CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen, Marianne Vik er svært tilfreds med valgt leverandør. (Foto: Sporveien)

Tidenes trikkekjøp i Norge

Oslo kommune gjennomfører tidenes satsing på trikk i hovedstaden og har vedtatt at det skal kjøpes inn 87 nye trikker til Oslo. Sporveien er ansvarlig for å lede arbeidet med anskaffelsen og har siden 30. mai 2017 gjennomført forhandlinger med prekvalifiserte tilbydere.

  • Trikk
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Mandag 11. juni offentliggjøres navnet på leverandøren som tildeles kontrakten.

Anskaffelsen av de 87 nye trikkene er en viktig del av Trikkeprogrammet, som også omfatter utvikling av Grefsen verksted og Holtet trikkebase, samt oppgradering og fornyelse av trikkeskinner, gater og byrom over store deler av Oslo. Trikkeprogrammet ledes av Sporveien.

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen