Konsernsjef Cato Hellesjø og CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen, Marianne Vik er svært tilfreds med valgt leverandør.
Konsernsjef Cato Hellesjø og CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen, Marianne Vik er svært tilfreds med valgt leverandør. (Foto: Sporveien)

Tidenes trikkekjøp i Norge

Oslo kommune gjennomfører tidenes satsing på trikk i hovedstaden og har vedtatt at det skal kjøpes inn 87 nye trikker til Oslo. Sporveien er ansvarlig for å lede arbeidet med anskaffelsen og har siden 30. mai 2017 gjennomført forhandlinger med prekvalifiserte tilbydere.

  • Trikk
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Mandag 11. juni offentliggjøres navnet på leverandøren som tildeles kontrakten.

Anskaffelsen av de 87 nye trikkene er en viktig del av Trikkeprogrammet, som også omfatter utvikling av Grefsen verksted og Holtet trikkebase, samt oppgradering og fornyelse av trikkeskinner, gater og byrom over store deler av Oslo. Trikkeprogrammet ledes av Sporveien.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen