Konsernsjef Cato Hellesjø og CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen, Marianne Vik er svært tilfreds med valgt leverandør.
Konsernsjef Cato Hellesjø og CFO og ansvarlig for trikkeanskaffelsen, Marianne Vik er svært tilfreds med valgt leverandør. (Foto: Sporveien)

Tidenes trikkekjøp i Norge

Oslo kommune gjennomfører tidenes satsing på trikk i hovedstaden og har vedtatt at det skal kjøpes inn 87 nye trikker til Oslo. Sporveien er ansvarlig for å lede arbeidet med anskaffelsen og har siden 30. mai 2017 gjennomført forhandlinger med prekvalifiserte tilbydere.

  • Trikk
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Mandag 11. juni offentliggjøres navnet på leverandøren som tildeles kontrakten.

Anskaffelsen av de 87 nye trikkene er en viktig del av Trikkeprogrammet, som også omfatter utvikling av Grefsen verksted og Holtet trikkebase, samt oppgradering og fornyelse av trikkeskinner, gater og byrom over store deler av Oslo. Trikkeprogrammet ledes av Sporveien.

BANE/15. oktober 2018

Bane NOR skiller ut drift og vedlikehold av jernbanen i eget selskap

Bane NOR oppretter et eget aksjeselskap for drift og vedlikehold av jernbanen. I overkant av 1 000 av Bane NORs 4 500 medarbeidere overføres til det nye selskapet. Dette er en del av jernbanereformen og et steg på veien til konkurranseutsetting av drift og vedlikehold. Les hele saken

Til toppen