Jerbanen hadde en trafikkvekst på nesten 30% i årets første åtte måneder.
Jerbanen hadde en trafikkvekst på nesten 30% i årets første åtte måneder. (Foto: Njål Svingheim)

Tallet på togreiser fortsetter å øke

NSB melder at veksten i persontrafikken fortsetter. Etter årets første åtte måneder hadde NSB 8,1 prosent flere passasjerer enn i samme periode i fjor. -At veksten fortsetter år etter år er svært gledelig, sier konserndirektør i NSB persontog, Arne Fosen.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

NSB hadde 44, 5 millioner reiser i årets første åtte måneder, noe som er hele 3,4 millioner flere enn i samme periode i fjor. NSB Gjøvikbanen hadde også vekst og økte fra 980 000 til 1 032 000 passasjerer i perioden. 

– Dette understreker at det er et økende behov for togtilbudet vårt og at selv om mye arbeid på jernbanen tidvis påvirker reisen, så er toget et fortrukket transportmiddel som folk vender tilbake til, sier Fosen.

– Mange reisende betyr også at det til tider er trangt om plassen ombord, særlig i rushtidene. -Det kommer stadig nye tog på skinnene og vi jobber for å benytte togsett og rutetider så optimalt som for kundene våre, sier Arne Fosen.

– Det aller viktigste for både kundene og oss er at togene kommer og går når de skal. Derfor er Bane NORs arbeider med en bedre infrastruktur helt avgjørende, sier NSBs persontrafikkdirektør.

SELVKJØRENDE/21. mai 2019

Nå er Ruters første selvkjørende busser i drift

Ved 14-tiden i går rullet Ruters selvkjørende busser "Mads" og "Oda" avgårde på sin første ordinære kjøretur mellom Kontraskjæret og Vippetangen i Oslo. Fra og med i dag kan alle med gyldig Ruter-billett benytte seg av det nye reisetilbudet. Kjøretøyene har 11 sitteplasser for passasjerer og vil kjøre i opptil 18 km/t. Les hele saken

BOMPENGER/21. mai 2019

Innstramming på bruk av bompenger

Samferdselsminister Jon Georg Dale har nå besluttet at i porteføljestyrte bompengepakker i byområder med byvekstavtaler skal kostnadsøkninger og inntektssvikt håndteres ved å nedskalere eller helt kutte enkelte tiltak i pakken slik at ikke bilistene får økte bompenger. Les hele saken

INTERCITY/20. mai 2019

InterCity-utbygginga på Vestfoldbanen i rute

Regjeringa legg no fram forslag for Stortinget om kostnadsrammer for InterCity-prosjekta Drammen–Kobbervikdalen og Nykirke–Barkåker på Vestfoldbanen. Når Stortinget har fastsett kostnadsrammene, kan dei store byggjearbeida starte opp. Dei to InterCity-prosjekta skal etter planen stå ferdige på midten av 2020-talet. Les hele saken

Til toppen