Sykkelhotellet i Asker åpnet

Sykkelhotellet i Asker åpnet

Med trompetfanfare og snorklipping ble det nye sykkelhotellet ved Asker stasjon høytidelig åpnet onsdag 18. mai. Første syklist inn dørene var Askers ordfører Lene Conradi.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Ordførerens inntreden i sykkelhotellet kom etter at leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus Solveig Schytz og Jernbaneverkets trafikkdirektør Bjørn Kristiansen hadde klippet snora foran døra. Med litt hjelp av trafikkdirektøren greide ordføreren å buksere sin tunge elsykkel inn i sykkelstativet og heise den opp for å gi plass til en annen sykkel under.

- Enkelt, praktisk og plassbesparende slik at mange sykler får plass, repliserte en fornøyd ordfører.

[youtube id="9Tff2DZiv_8"]

Se reportasje fra åpningen.

Plass til 296 sykler over to etasjer

Det nye sykkelhotellet er plassert rett ved siden av stasjonsbygningen i Asker og har plass til 296 sykler fordelt på to etasjer. Førsteetasjen vil etter 1. juni bli avstengt slik at syklene kan stå så trygt som mulig.

Slik får du tilgang

De som ønsker å stå her sender en SMS til 2300 og får et telefonnummer de kan ringe for at døra inn til sykkelparkeringen skal åpne seg. Ordningen koster 50 kr for 30 dager.

I 2. etasje er det fri parkering. Inngangen her er fra Knud Askers vei. Etter å ha parkert sykkelen kan man fra andre enden av bygget gå ned en trapp til torget foran stasjonsbygningen.

Spleiselag

Sykkelhotellet i Asker har kostet ca 12 millioner kroner og er et samarbeidsprosjekt mellom Asker kommune, Akershus fylkeskommune og Jernbaneverket. Kostnadene er fordelt med 5,2 millioner på Asker kommune, 4,0 millioner på Akershus fylkeskommune og resten på Jernbaneverket. I tillegg stilte Jernbaneverket med tomt og vil sørge for drift og vedlikehold i framtiden.

Til toppen