Sweco og Grontmij danner Europas største rådgivende ingeniørselskap

Sweco og Grontmij danner Europas største rådgivende ingeniørselskap

Sweco Group byr på samtlige aksjer i nederlandske Grontmij og danner Europas største rådgivende ingeniørselskap med 14.500 ansatte i 15 land.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Integrasjonen av Grontmij i Sweco Group vil skape markedets største kompetansebase, der Sweco og Grontmij allerede har betydelige styrker innenfor energi, bygninger, infrastruktur, industri og miljø. Selskapene vil utfylle hverandre innenfor områdene bane, arkitektur og vann.

- En kombinasjon av Sweco og Grontmij skaper betydelige verdier for alle parter. Sweco kan vise til solide operasjonelle forbedringer og en sterk veksthistorikk gjennom oppkjøp. Nå som vårt seneste store oppkjøp fra 2013 er integrert i selskapet, er vi klare til å ta det neste steget i det europeiske markedet. Sweco og Grontmij er en ideell kombinasjon, da selskapene har tilsvarende ekspertise og kundefokus, sier konsernsjef Tomas Carlsson i Sweco Group.

Budet anbefales av ledelsen og styret i Gronmij, og har også støtte fra majoritetsaksjonærer som kontrollerer rundt 45 prosent aksjene i selskapet. Integrasjonen av Grontmij ventes påbegynt etter at den finansielle transaksjonen er gjennomført i andre halvår 2015.

Ekspanderer i Europa

Sweco er representert i Norden og flere land i Øst-Europa og ønsker med dette oppkjøpet å ekspandere i Vest-Europa.

- Det som har vært viktig for oss med dette oppkjøpet er den geografiske profilen til Grontmij. For Sweco handler det om å komme ut i nye markeder i Europa, sier Åsa Barsness, kommunikasjonsdirektør i Sweco Group.

Hvordan er økonomien i Grontmij?

- Grontmij har hatt en del utfordringer knyttet til den franske virksomheten. Den franske virksomheten hadde økonomiske problemer og er nå avviklet. Vi ser derimot gode muligheter for vekst i resten av selskapet, sier Barsness.

Hvordan vil dere jobbe med å integrere så store selskaper med ulike kulturer?

- Vi ser at vi er ganske like som selskap, spesielt med tanke på kultur. Sweco har de siste ti årene kjøpt opp nærmere 100 selskaper og har derfor erfaring med integrasjon på tvers av kulturer. Dette er det største oppkjøpet til nå, vi er allikevel trygge på en vellykket integrasjon av selskapene, avslutter hun.

TUNNEL/23. januar 2019

Verdens lengste og dypeste tunnel

– Dette blir verdens lengste og dypeste tunnel, og det tar nok en tid før denne rekorden blir slått også. Foreløpig er den budsjettert til 16,8 milliarder kroner, og den vil redusere reisetiden mellom Bergen og Stavanger med hele 40 minutter. Det er et formidabelt prosjekt vi snakker om. Les hele saken

Til toppen