Stor satsing på trikk i Oslo

Stor satsing på trikk i Oslo

I årene som kommer skal det investeres milliarder av kroner både i trikk og t-bane i Oslo. Sporveien legger nå til rette for den storstilte satsningen og ansetter Birte K. W. Sjule (38) som ny administrerende direktør for Sporveien Trikken.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Birte Sjule har jobbet i Sporveien siden 2009, og har de siste fire årene hatt stillingen som konserndirektør for strategi i Sporveien. Hun sitter i styret i datterselskapene Sporveien Trikken, Sporveien T-banen, Unibuss AS og Sporveien Media. 1. september trer hun inn i rollen som administrerende direktør i Sporveien Trikken.

Satsningen på skinnegående kollektivtrafikk i hovedstaden vil være formidabel de neste ti årene. Den skal sikre at Oslo kommune håndterer både sterk befolkningsvekst og målene om reduksjon i biltrafikk og en mer miljøvennlig by. Fremtidens kollektivtrafikk krever enda mer kapasitet og kompetanse, og Sporveien vil i årene fremover satse målrettet på produktene trikk, t-bane og buss for å være løsningen på disse utfordringene.

[factbox id="1"]

Sporveien har de siste årene jobbet med et omfattende strategiarbeid kalt Best 2015. Målet har vært å effektivisere, forbedre og utvikle virksomheten for å legge til rette for den videre satsingen på kollektivtrafikk i Oslo. Gjennom Best 2015 har Sporveien forbedret og effektivisert virksomheten med 455, 5 millioner kroner i årlig effekt. Sjule har ledet dette strategiarbeidet.

- Sjule har lang ledererfaring og sterk industriell og strategisk kompetanse. Jeg er svært glad for at hun tar på seg ansvaret med å løfte Sporveien Trikken inn i fremtiden. At Sporveien Trikken og Sporveien T-banen nå organiseres som selvstendige produktområder med egen ledelse, sikrer gjennomføringsevne og fokus på hvert produkt knyttet til den store satsingen på skinnegående kollektivtrafikk i Oslo fremover og Sporveiens ambisjoner i strategien Best 2020, sier konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø.

Sjule er utdannet sivilingeniør fra NTNU, med fokus på industriell økonomi. Hun har tidligere hatt stillinger som konsulent i rådgivingsselskapet Rokade (nå KPMG) og prosjektplanlegger i  Aibel.

- Trikken har en plass i manges hjerter, og det er en ære å få muligheten til å lede denne flotte delen av Sporveien. Vi har kjørt trikk i hovedstaden i mer enn 140 år, og trikken har en unik rolle i folks hverdag. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med jobben og ser frem til å bli kjent med alle som jobber med trikk og brenner for trikken som driftsart. I årene fremover vil vi se tidenes største satsing på trikk i Oslo, sier Birte Sjule.

Sjule vil lede en organisasjon med om lag 500 medarbeidere i operasjon og verksteder og en trikkeflåte som teller 72 trikker. I 2015 ble det gjennomført 55 millioner enkeltreiser med trikk på Sporveiens seks trikkelinjer, og kundetilfredsheten var rekordhøy på 98 prosent. Både trikken og t-banen vil fortsatt ligge i Sporveiens integrerte konsernstruktur og blir sammen med bussvirksomheten i Unibuss hjertet i Sporveiens operative tilbud. Bjørn Granviken vil fortsette som administrerende direktør for Sporveien T-banen og Øystein Svendsen fortsetter som administrerende direktør i Unibuss.

Til toppen