Fornøyde taktekkere fra Sandnes-Tak med daglig leder Stig Skjervik i midten.
Fornøyde taktekkere fra Sandnes-Tak med daglig leder Stig Skjervik i midten. (Foto: Derbigum)

Stor leveranse til Norges største samferdselsprosjekt

Den bærekraftige membranleverandøren Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter til Norges største og mest ambisiøse samferdselsprosjekt noensinne – nemlig ferjefri E39.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

E39 går fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord, og er om lag 1100 km lang. Reisetiden i dag er på omtrent 21 timer, med syv ferjestrekninger langs veien.

Målet med ferjefri E39 er å halvere reisetiden slik at byer og tettsteder knyttes sammen på nye måter og gir nytt næringsgrunnlag. Dette skal innfris ved å erstatte ferjestrekninger med broer og tunneler, samtidig med at en rekke strekninger på land skal utbedres.

Grønt fotavtrykk på veiprosjektet

Planlegging og bygging av prosjektene langs E39 blir styrt av de aktuelle regionene. Av leverandørene til prosjektet «E39 Eiganes Stavanger» i region vest er Derbigum. De har levert 42.000 kvadratmeter membran til 10 kulverter, og hvor taktekkerfirmaet Sandnes-Tak har stått for utførelsen:

- Nå er vi snart ferdige med membranlegging på de ti kulvertene. Vi har vært fire menn på prosjektet og brukt i alt to år, forteller daglig leder Stig Skjervik i Sandnes-Tak.

Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter, og hvor taktekkerfirmaet Sandnes-Tak har stått for utførelsen. Foto: Derbigum

Strekningen består av 53.000 meter tunnel og 5000 meter med vei. På alle kulvertene Sandnes-Tak har tekket, har de brukt den robuste og vanntette membranen Derbigum GC som er godkjent av Statens Vegvesen:

- Når denne membranen benyttes, er det særlige strenge krav til utførelse, detaljutforming og underlaget. Her har det ikke vært rom for kjappe løsninger, men alt har gått etter planen og resultatet har blitt veldig bra. På de fleste kulvertene er det dessuten plantet busker og trær, og setter dermed et grønt fotavtrykk på veiprosjektet, forteller Skjervik.

Ideell løsning til anleggskonstruksjoner

For å imøtekomme krav til påkjenninger i anleggskonstruksjonene er man nødt til å stille krav til materialene, sier administrerende direktør Bengt Løkke i Derbigum:

- Derbigum GC er den røffeste og sterkeste membranen vi har, og bidrar til en trygg vei for trafikantene. En membran på anleggskonstruksjoner må tåle kraftige påkjenninger og vi er glade for at Statens Vegvesen valgte denne løsningen, nettopp fordi den er utviklet til å tåle ekstreme påkjenninger og er en vanntett membran som er ideell løsning til anleggskonstruksjoner, sier han og legger til:

- Vi er stolte av å bidra med å bygge Norges største veiprosjekt og sørge for bedre trafikkavvikling for innbyggerne i regionen.

DRONER/21. januar 2019

Norsk Dronesenter etablert

Helt på slutten av 2018 ble selskapet Norsk Dronesenter etablert. Selskapet har som målsetning å fasilitere for test og utprøving av dronesystemer i Norge og Europa. Utviklingen av dronesystemer holder en høy takt, men det finnes ikke mange egnede steder i Europa for test og utprøving. Les hele saken

BOMPENGER/18. januar 2019

Firepartiregjeringen: Skritt i riktig retning på bompenger

Samferdsel, bompenger og infrastruktur vies mye plass i den nye regjeringsplattformen for regjeringen utgått av Høyre, Venstre, Frp og Krf. -De signaliserer tiltak som kan få ned bompengebelastningen med om lag 1 milliard årlig. Men det gjenstår å se om folk vil merke noe til lavere bompenger i hverdagen sin, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF. Les hele saken

VEG/17. januar 2019

Nye Veier får tre nye vegstrekningar

– Nye Veier vart etablert for å bygge vegar i Noreg på ein betre og meir effektiv måte slik at vi får meir veg for pengane. Selskapet har så langt levert gode resultat. Regjeringa ønsker no å gje selskapet ansvaret for å bygge ut tre nye vegstrekningar. Eg har stor tru på at Nye Veier vil bygge ut desse strekningane på ein rask og kostnadseffektiv måte, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen