Stengt luftrom over Vestlandet

Stengt luftrom over Vestlandet

Grunnet tekniske problemer ble luftrommet over Vestlandet stengt tirsdag formiddag.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rett etter klokken 10 tirsdag formiddag ble det oppdaget tekniske problemer i datasystemet kontrollsentralen bruker for luftrommet over Vestlandet. Berørte flyplasser er Bergen, Stavanger, Haugesund, Sogndal, Førde, Florø, Ørsta/Volda, Sandane og Stord.

Ved hjelp av backupsystemer er det nå åpnet opp for noe trafikk, med begrenset kapasitet. Det betyr at det vil bli ytterligere forsinkelser utover dagen.

- Vi ber alle reisende møte som normalt på flyplassen, og ellers forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap om sin flyreise, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor.

Skal finne feilen

Feilen er for øyeblikket ikke lokalisert, men det jobbes for fullt for å finne og deretter utbedre feilen.

- Det er ingen garantier for at dette aldri kan skje igjen, men jeg garanterer at vi jobber med å finne feilen, sier direktør for underveistjenester i Avinor Flysikring, Jan-Gunnar Pedersen.

- Heldigvis har vi gode kontrollrutiner som gjorde at vi stanset flytrafikken med en gang feilen ble oppdaget. Vi kan ikke gå på kompromiss med flysikkerheten, og hadde ikke noe annet valg enn å stenge luftrommet.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om når luftrommet åpner med maksimal kapasitet.

- Vi har alle våre beste ressurser i full sving for å avdekke feilen og deretter utbedre den, men kan ikke gi noe estimat for øyeblikket, avslutter Pedersen.

Til toppen