Stengt luftrom over Vestlandet

Stengt luftrom over Vestlandet

Grunnet tekniske problemer ble luftrommet over Vestlandet stengt tirsdag formiddag.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rett etter klokken 10 tirsdag formiddag ble det oppdaget tekniske problemer i datasystemet kontrollsentralen bruker for luftrommet over Vestlandet. Berørte flyplasser er Bergen, Stavanger, Haugesund, Sogndal, Førde, Florø, Ørsta/Volda, Sandane og Stord.

Ved hjelp av backupsystemer er det nå åpnet opp for noe trafikk, med begrenset kapasitet. Det betyr at det vil bli ytterligere forsinkelser utover dagen.

- Vi ber alle reisende møte som normalt på flyplassen, og ellers forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap om sin flyreise, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor.

Skal finne feilen

Feilen er for øyeblikket ikke lokalisert, men det jobbes for fullt for å finne og deretter utbedre feilen.

- Det er ingen garantier for at dette aldri kan skje igjen, men jeg garanterer at vi jobber med å finne feilen, sier direktør for underveistjenester i Avinor Flysikring, Jan-Gunnar Pedersen.

- Heldigvis har vi gode kontrollrutiner som gjorde at vi stanset flytrafikken med en gang feilen ble oppdaget. Vi kan ikke gå på kompromiss med flysikkerheten, og hadde ikke noe annet valg enn å stenge luftrommet.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om når luftrommet åpner med maksimal kapasitet.

- Vi har alle våre beste ressurser i full sving for å avdekke feilen og deretter utbedre den, men kan ikke gi noe estimat for øyeblikket, avslutter Pedersen.

ITS/14. november 2018

Oslopakke 3 legger bedre til rette for miljøvennlige reiser

– Oslopakke 3 er en videreføring av initiativene som førte til vedtak om innføring av bompengesystem rundt Oslo. Som i andre byer har bompengeinnkreving finansiert veg- og kollektivutbygging i Oslo. Dette vil nok prege arbeidet med Oslopakke 3 også rent teknisk. Les hele saken

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen