Statens vegvesen utlyser konkurransen om vegutviklingskontrakten for E6 Helgeland sør

Statens vegvesen utlyser konkurransen om vegutviklingskontrakten for E6 Helgeland sør

Stortingsproposisjonen ble som kjent lagt frem i statsråd i midten av juni, men er foreløpig ikke vedtatt i Stortinget. Samferdselsdepartementet har imidlertid gitt tillatelse til å lyse ut jobben, med forbehold om et stortingsvedtak.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Dette betyr at vi kan sette i gang med prekvalifiseringen av aktuelle entreprenører. E6 Helgeland sør skal bygges etter samme kontrakten som Helgeland nord, der én entreprenør får ansvaret for både prosjektering og bygging, samt drift i etterkant, sier prosjektleder Bård Nyland.

Konkurransen gjelder for syv parseller i kontraktsområdet E6 Helgeland sør, i alt 57,5 kilometer veg mellom grensen til Nord-Trøndelag og Korgen.

Stortingsproposisjonen omfatter også to andre strekninger: Kappskarmo-Brattåsen og Brattåsen-Lien. Disse er ikke med i konkurransen som nå er kunngjort.

- Her skal det benyttes mer tradisjonelle kontraktsformer, og strekningene vil bli lyst ut i egne konkurranser senere, sier prosjektleder Nyland.

Prekvalifiseringen er kunngjort i Doffin og den internasjonale databasen TED.

PROSJEKTERING/12. desember 2018

Ønsker å heve kompetansen i bransjen

Spesialist i vannbaserte slokkesystemer, Gunnar Sundal, har mange fremragende prosjekter bak seg. Med tidligere stillinger som ingeniør, rørleggermester, prosjektingeniør og saksbehandler, har han nå byttet arbeidsplass til Kiwa. Her satser han som seniorrådgiver mot prosjektering og kontroll av sprinkleranlegg. Les hele saken

INTERCITY/10. desember 2018

– Det er avgjørende viktig å tenke helhet

Mandag 26.november ble den offisielle byggestarten for dobbeltsporet fra Venjar på Gardermobanen til Eidsvoll Nord på Dovrebanen markert. – Det er avgjørende viktig å tenke helhet, sa samferdselsminister Jon Georg Dale ved anleggsstarten. – Derfor bygger vi nå først ut hele indre intercitynettet, deretter ytre intercity. Les hele saken

Til toppen