Statens vegvesen øker kontrollen av tilhengerdrag

Statens vegvesen øker kontrollen av tilhengerdrag

Vegvesenet har oppdaget flere tilfeller av alvorlige rustskader og svekkelser på tilhengerdrag og intensiverer nå kontrollen av disse.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

[factbox id="1"]

I etterkant av ulykken i Skatestraumtunnelen der en tilhenger lastet med bensin løsnet og startet en større brann (les mer om den saken her), har Statens vegvesen avdekket flere tilfeller av skader på tilhengerdrag.

- Vi ser svært alvorlig på disse tilfellene. Skadepotensialet ved en svikt eller brekkasje i tilhengerdraget er stort. En tilhenger på flere tonn som mister forbindelsen til trekkende bil under kjøring kan gjøre enorme skader på andre trafikanter, sier avdelingsdirektør Jon Molnes i Statens vegvesen.

Økt kontroll

Statens vegvesens utekontroll vil framover øke kontrollen av tilhengerdrag på kjøretøy ute langs veien.

- Det vil hovedsakelig være snakk om å se etter rust og sprekkdannelser i både selve tilhengdraget og etter slitasje i bolter og foringer, sier Molnes. – Vi har også bedt verksteder og kontrollorganer om å ha økt oppmerksomhet på tilhengerdrag, både i forbindelse med reparasjoner av drag og ved EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll).

Frir til bransjen

I tillegg har Statens vegvesen sendt ut informasjon til de store transportaktørene.

Det er viktig at de er bevisst på dette med vedlikehold og egenkontroll

- Det er viktig at de er bevisst på dette med vedlikehold og egenkontroll av forbindelsen mellom bil og tilhenger, sier Molnes. – Dette handler om trafikksikkerhet, og vi oppmuntrer nå alle til å jobbe for at lignende hendelser som den i Skatestraumtunnelen ikke skal skje igjen.

PROSJEKTERING/12. desember 2018

Ønsker å heve kompetansen i bransjen

Spesialist i vannbaserte slokkesystemer, Gunnar Sundal, har mange fremragende prosjekter bak seg. Med tidligere stillinger som ingeniør, rørleggermester, prosjektingeniør og saksbehandler, har han nå byttet arbeidsplass til Kiwa. Her satser han som seniorrådgiver mot prosjektering og kontroll av sprinkleranlegg. Les hele saken

INTERCITY/10. desember 2018

– Det er avgjørende viktig å tenke helhet

Mandag 26.november ble den offisielle byggestarten for dobbeltsporet fra Venjar på Gardermobanen til Eidsvoll Nord på Dovrebanen markert. – Det er avgjørende viktig å tenke helhet, sa samferdselsminister Jon Georg Dale ved anleggsstarten. – Derfor bygger vi nå først ut hele indre intercitynettet, deretter ytre intercity. Les hele saken

Til toppen