Statens vegvesen blant ingeniørstudentenes topp 10

Statens vegvesen blant ingeniørstudentenes topp 10

Vegvesenet er rangert som den niende mest attraktive arbeidsgiveren blant ingeniørstudenter, ifølge studentbarometeret Universums målinger for 2016.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Vi er stolte av at vi er blant de 10 mest attraktive arbeidsgivere blant teknologistudenter, sier Vidar Lødrup, direktør i HR- og administrasjonsavdelingen.

- Noe skyldes nok nedgangen i oljebransjen, men vi ser også at vi har økt forspranget til andre private og offentlige organisasjoner, legger han til. Vegvesenet har de siste par årene klatret fra en 25.plass, via 18. plass i fjor til en niendeplass i år.

Godt arbeidsmiljø og samfunnsansvar

Et nærmere blikk på tallene viser at ingeniørene som ønsker å jobbe i Statens vegvesen, assosierer arbeidsgiveren med faktorer som «sikker arbeidsgiver» og «samfunnsansvar/bærekraft». Hele 70% forbinder Statens vegvesen med «Godt arbeidsmiljø».

- De aller fleste kjenner til Statens vegvesen, men det er et langt steg fra kjennskap til å bli vurdert som en så attraktiv arbeidsgiver, sier Carlo Duraturo i Universum.

Studentbarometeret har målt en rekke faktorer blant 15 000 studenter som har svart i undersøkelsen. Duraturo tror det strategiske arbeidet med å synliggjøre hvordan Vegvesenet er som arbeidsgiver kan ha noe å si for plasseringen.

DRONER/21. januar 2019

Norsk Dronesenter etablert

Helt på slutten av 2018 ble selskapet Norsk Dronesenter etablert. Selskapet har som målsetning å fasilitere for test og utprøving av dronesystemer i Norge og Europa. Utviklingen av dronesystemer holder en høy takt, men det finnes ikke mange egnede steder i Europa for test og utprøving. Les hele saken

BOMPENGER/18. januar 2019

Firepartiregjeringen: Skritt i riktig retning på bompenger

Samferdsel, bompenger og infrastruktur vies mye plass i den nye regjeringsplattformen for regjeringen utgått av Høyre, Venstre, Frp og Krf. -De signaliserer tiltak som kan få ned bompengebelastningen med om lag 1 milliard årlig. Men det gjenstår å se om folk vil merke noe til lavere bompenger i hverdagen sin, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF. Les hele saken

VEG/17. januar 2019

Nye Veier får tre nye vegstrekningar

– Nye Veier vart etablert for å bygge vegar i Noreg på ein betre og meir effektiv måte slik at vi får meir veg for pengane. Selskapet har så langt levert gode resultat. Regjeringa ønsker no å gje selskapet ansvaret for å bygge ut tre nye vegstrekningar. Eg har stor tru på at Nye Veier vil bygge ut desse strekningane på ein rask og kostnadseffektiv måte, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen