Statens vegvesen blant ingeniørstudentenes topp 10

Statens vegvesen blant ingeniørstudentenes topp 10

Vegvesenet er rangert som den niende mest attraktive arbeidsgiveren blant ingeniørstudenter, ifølge studentbarometeret Universums målinger for 2016.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Vi er stolte av at vi er blant de 10 mest attraktive arbeidsgivere blant teknologistudenter, sier Vidar Lødrup, direktør i HR- og administrasjonsavdelingen.

- Noe skyldes nok nedgangen i oljebransjen, men vi ser også at vi har økt forspranget til andre private og offentlige organisasjoner, legger han til. Vegvesenet har de siste par årene klatret fra en 25.plass, via 18. plass i fjor til en niendeplass i år.

Godt arbeidsmiljø og samfunnsansvar

Et nærmere blikk på tallene viser at ingeniørene som ønsker å jobbe i Statens vegvesen, assosierer arbeidsgiveren med faktorer som «sikker arbeidsgiver» og «samfunnsansvar/bærekraft». Hele 70% forbinder Statens vegvesen med «Godt arbeidsmiljø».

- De aller fleste kjenner til Statens vegvesen, men det er et langt steg fra kjennskap til å bli vurdert som en så attraktiv arbeidsgiver, sier Carlo Duraturo i Universum.

Studentbarometeret har målt en rekke faktorer blant 15 000 studenter som har svart i undersøkelsen. Duraturo tror det strategiske arbeidet med å synliggjøre hvordan Vegvesenet er som arbeidsgiver kan ha noe å si for plasseringen.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen