Stabekk stasjon nominert til Betongtavlen

Stabekk stasjon nominert til Betongtavlen

Stabekk stasjon er ett av sju prosjekter som er nominert til prisen Betongtavlen for 2016. Vinneren blir kunngjort 29. november.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Stasjonen ble totalt fornyet i perioden 2013-15 mens Drammenbanen var stengt for byggingen av nytt vendeanlegg på Høvik. Stabekk har fått ny mellomplattform og kulvert med nye adkomster fra Stabekk sentrum på nordsiden av sporene, og fra parkeringsplassene på sydsiden. Det er bygget nytt tak til plattformene og installert heis. Stasjonen er universelt utformet og de nye plattformene er bygget med vannbåren varme for snøsmelting.

– Det er høy kvalitet på den fornyelsen som ble gjort på Stabekk, og denne nominasjonen er en anerkjennelse av det arbeidet som er utført med prosjektering og bygging av prosjektet, sier prosjektdirektør Erik Krogseth.

Norconsult prosjekterte alle fag med unntak av jernbaneteknikk, som Jernbaneverket selv hadde ansvaret for.

– Det har vært en overordnet målsetting å gi en stedegen identitet til stasjonen, samtidig som den skulle passe diskret inn i nærliggende bygningsmiljø i forskjellige stilarter. Den røde bølgende veggen i undergangen kan skape assosiasjoner til gamle dagers fløyelsportièrer i de mange sveitserhusene i området, fargene gull og rødt til teater og kino som Stabekk er kjent for, sier arkitekt Nanna Meidell fra Norconsult.

Betongtavlen er en prestisjetung utmerkelse som gis til bygg eller anlegg i Norge hvor betong er anvendt «på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte». Prisen deles ut etter innstilling av en komite på fem medlemmer, hvor to er oppnevnt av Norske arkitekters landsforbund og tre fra Norsk betongforening.

Betongtavlen er et samarbeid mellom Norske arkitekters landsforbund, Norsk betongforening og Tekna. Prisen ble første gang utdelt i 1961. Én gang har utmerkelsen gått til et jernbaneanlegg; det var i 1999 da veg- og jernbanebruene over Hølendalen på Østfoldbanen fikk prisen.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen