Sporveiene i kontrakt med Amparo Solutions AB

Sporveiene i kontrakt med Amparo Solutions AB

Sporveiene skal sikre opp til 30 planoverganger for trikken de neste fem årene. Som følge av dette har de signert en rammeavtale med svenske Amparo Solutions AB for leveranse av verne- og sikkerhetsutstyr for planovergangene.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Første i Norden 

[factbox id="1"]

Systemet Amparo leverer kalles flexplanovergangsystemer og vil bli installert som de første i Norden. Systemet er vedlikeholdsfritt og bygget opp av standard industrikomponenter. Sammenlignet med tradisjonelle systemer har flexplanovergangsystemer lavere levetidskostand.

- Vi har i noe tid jobbet med forberedelser for å fornye bomanleggene for trikken, og med denne avtalen er arbeidet i gang, sier konserndirektør for infrastruktur og eiendom i Sporveiene Per Magne Mathisen i en pressemelding.

- De nye bomanleggene som kommer skal være mere robuste og driftssikre og samtidig bidra til å øke trafikksikkerheten ved planovergangene. Først ute er prosjektering og bygging av nytt bomanlegg på Harbitzalleen.

- Erfaringen herifra tar vi med oss når resterende bomanlegg skal skiftes ut, totalt 30 stykk, avslutter Mathisen.

Kontrakten har en samlet verdi på omkring 67 millioner kroner. Arbeidet med den første installeringen vil starte sommeren 2015 og vil være klar til bruk samme år.

SAMFERDSELSPROSJEKTER/21. februar 2018

Stor leveranse til Norges største samferdselsprosjekt

Den bærekraftige membranleverandøren Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter til Norges største og mest ambisiøse samferdselsprosjekt noensinne – nemlig ferjefri E39. Les hele saken

Til toppen