Sporveien hedrer trofast sliter

Sporveien hedrer trofast sliter

I går passerte trikk 108 i SL79-serien to millioner kjørte kilometer. Det tilsvarer 50 turer rundt jordkloden, eller 50 000 ganger rundt trikkenettet i Oslo. Sporveien markerte begivenheten i morgentrafikken.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Kaffe og boller, flagg og plakater var noe av det som møtte passasjerene om bord på trikk 108 grytidlig mandag morgen. Trikken kjørte fra Kjelsås litt over klokken sju, og tok med seg reisende på vanlig måte nedover Torshov og Grünerløkka, forbi Jernbanetorget og videre til Majorstuen og Ljabru. Årsaken til festivitasen var at trikk 108 på dagen i dag har kjørt hele to millioner kilometer.

[factbox id="1"]

Trikkevogn 108 ble satt i trafikk for 35 år siden, nærmere bestemt 20. august 1982. I løpet av disse årene har den fraktet rundt 2,5 millioner passasjerer.

- For Sporveien er dette en milepæl verdt å feire fordi vi ønsker å hedre en trikk som har holdt ut lenge. I tillegg gir det oss en anledning til å se fremover og glede oss over den formidable innsatsen som skal gjøres for kollektivtrafikken i Oslo, sier konserndirektør for trikk, Birte Sjule.

Godt vedlikehold

Vogn 108 er den åttende SL79-trikken som er blitt satt i trafikk i Oslo. Det at akkurat denne trikken ble den første til å nå to millioner kjørte kilometer, skyldes ikke minst godt vedlikehold fra dyktige verkstedansatte i Sporveien.
Økt satsingI

I de nærmeste årene skal det satses voldsomt på trikketilbudet i hovedstaden. Ny skinnegang, opprustede gater og hele 87 nye trikker er noe av det som skal være på plass innen 2024. Fornyelsen er allerede godt i gang.

- Satsingen på trikk i Oslo er noe alle innbyggerne i byen kan se frem til. Målet er å gi Oslo et attraktivt, robust og kostnadseffektivt trikketilbud – for å sikre at byens innbyggere får gode reiseopplevelser og kommer seg raskt fra A til B. Jeg er stolt og glad for at vi er på god vei for å sikre fremtidens byreise med trikk – og at vi er på sporet av et miljøvennlig og fremtidsrettet Oslo, sier Birte Sjule.

INTERCITY/20. mai 2019

InterCity-utbygginga på Vestfoldbanen i rute

Regjeringa legg no fram forslag for Stortinget om kostnadsrammer for InterCity-prosjekta Drammen–Kobbervikdalen og Nykirke–Barkåker på Vestfoldbanen. Når Stortinget har fastsett kostnadsrammene, kan dei store byggjearbeida starte opp. Dei to InterCity-prosjekta skal etter planen stå ferdige på midten av 2020-talet. Les hele saken

Til toppen