Skanska sier opp over 70 av sine ansatte

Skanska sier opp over 70 av sine ansatte

Byggefirmaet Skanska taper i konkurransen mot utenlandsk arbeidskraft og ser seg nødt til å si opp mellom 70 og 110 anleggsarbeidere, meddeler Frifagbevegelse.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Alt tydet på en positiv utvikling da Skanska i Norge leverte et driftsresultat på 503 millioner kroner (488). Mer info finner du i vår artikkel Skanskas resultat passerer en halv milliard.  Nå meddeler nettstedet Frifagbevegelse at Skanska taper i konkurransen mot utenlandsk arbeidskraft og er av den grunn nødt til å si opp mellom 70 og 110 av sine anleggsarbeidere.

Sier opp

Oppsigelsene kommer i anleggsdelen i Norge, der i dag rundt 650 er ansatt og over 100 har vært permittert siden starten av februar, meddeler e24.

– Det er en forferdelig trasig situasjon. Jeg føler med de stakkarene som blir berørt av dette, det er snakk om voldsomt mange skjebner. Mange vil nå føle seg usikre på hva fremtiden vil bringe, uttrykker hovedtillitsvalgt Jan Åge Vik overfor nettstedet.

Taper samferdselskontrakter

– Jeg er tilfreds med resultatet for 2015, men skulle gjerne sett at vi hadde vunnet flere av de store samferdselskontraktene vi ga tilbud på, sier adm.dir i Skanska Norge, Ståle Rød.

- Samtidig ser vi store muligheter fremover. I vår nye forretningsplan for 2016-2020 har vi klare ambisjoner om å utvikle vår eksisterende virksomhet, med fokus på bedre resultater, tidligere involvering og bedre samhandling med våre kunder, samtidig som vi skal bygge for et bedre samfunn, legger Rød til.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen