Skanska bygger Nye Verma kraftverk

Skanska bygger Nye Verma kraftverk

Skanska har inngått kontrakt med Rauma Energi om bygging av Nye Verma kraftverk. Kontrakten har en verdi på ca. 213 millioner kroner og inngår i ordreinngangen for fjerde kvartal 2016.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Nye Verma kraftverk blir et nytt vannkraftverk med stasjon i fjell som skal erstatte et eldre eksisterende kraftverk. Det nye kraftverket får en installert effekt på 22,5 MW, og når utbyggingen er ferdig vil anlegget bidra med en total energiproduksjon på 119 GWh. Kraftverket vil utnytte et fall på ca. 425 meter fra inntaksdammen til turbinene i den den nye kraftstasjonen.

- Vi har vært gjennom solide og gode forhandlinger med Skanska. Vi ser fram til fortsettelsen og har stor tro på at samarbeidet vil være godt i hele utbyggingsprosessen, sier prosjektleder Knut Peder Voldset i Rauma Energi AS i forbindelse med kontraktsigneringen på Åndalsnes tirsdag 18. oktober.

Det nye kraftverket skal benytte den eksisterende Dam Verma, men damhøyden vil bli hevet ca. 5 meter. Fra inntaket vil det gå en trykksjakt som leder vannet ned i en tilløpstunnel som igjen leder vannet inn i turbinen i den nye kraftstasjonen, som skal bygges ca. 500 meter inne i fjellet. Utløpet blir ved foten av Vermafossen der Verma og Rauma elv møtes.

Som en del av kontrakten skal Skanska også ruste opp 4,5 km med adkomstveger samt bygge to nye broer. Byggestart blir omgående og prosjektet vil være ferdigstilt i oktober 2018.

- Vi er svært glad for å få lov til å gi oss i kast med dette spennende vannkraftsprosjektet i Romsdalen. Det å få lov til å bruke vår kompetanse og erfaring til å bidra til å ta vare på våre kilder til ren fornybar energi gir oss stor glede. Vi har i mange år satset innen dette segmentet og bygget opp en solid kompetanse over tid. Nå skal vi vise Rauma Energi at vi er tilliten verdig, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten i Skanska Norge.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen