Skal flytte fjell på Campus Ås

Før veterinærbygget på Campus Ås kan reises må hele 180 000 kubikkmeter fjell og løsmasse sprenges, graves opp og flyttes. Statsbygg melder på sine nettsider at de nå har avgjort hvem som får oppdraget.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

 Gjenbruk av fjellet

Oppdraget med behandlingen av 180 000 kubikkmeter fjell og løsmasse gikk til entreprenørselskapet Råde Gravseservice AS. Avtalen har en verdi på omkring 76 millioner kroner. Kontrakten ble signert av byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg og prosjektleder Knut Marius Hvidsten i Råde Graveservice (bilde).

Arbeidet starter i august og vil ta et halvt år. Det meste av fjellet og løsmassen skal gjenbrukes på tomten, men det kan være nødvendig å fjernlagre masser i en periode. I tillegg skal det settes ned nærmere 5000 kvadratmeter spunt. Råde Graveservice vil komme til å ha omkring 35 mann på joobben.

- Dette er en jobb som vil involvere en tredel av arbeidsstokken vår og nå gleder vi oss til å gå i gang med arbeidet, sier daglig leder i Råde Graveservice AS Terje Andersen.

Statsbyggs prosjektdirektør, Erik Antonsen er svært glad for at Statsbygg nå har signert første kontrakt på Veterinærbygget.

- Med denne avtalen er vi virkelig i gang med dette store, teknisk krevende og veldig spennende prosjektet, og vi gleder oss til samarbeidet med Råde Graveservice AS, sier han.

Arbeidene på Campus Ås har allerede foregått i flere år og alt skal stå klart i 2019.

SAMFERDSELSPROSJEKTER/21. februar 2018

Stor leveranse til Norges største samferdselsprosjekt

Den bærekraftige membranleverandøren Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter til Norges største og mest ambisiøse samferdselsprosjekt noensinne – nemlig ferjefri E39. Les hele saken

Til toppen