Skal flytte fjell på Campus Ås

Før veterinærbygget på Campus Ås kan reises må hele 180 000 kubikkmeter fjell og løsmasse sprenges, graves opp og flyttes. Statsbygg melder på sine nettsider at de nå har avgjort hvem som får oppdraget.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

 Gjenbruk av fjellet

Oppdraget med behandlingen av 180 000 kubikkmeter fjell og løsmasse gikk til entreprenørselskapet Råde Gravseservice AS. Avtalen har en verdi på omkring 76 millioner kroner. Kontrakten ble signert av byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg og prosjektleder Knut Marius Hvidsten i Råde Graveservice (bilde).

Arbeidet starter i august og vil ta et halvt år. Det meste av fjellet og løsmassen skal gjenbrukes på tomten, men det kan være nødvendig å fjernlagre masser i en periode. I tillegg skal det settes ned nærmere 5000 kvadratmeter spunt. Råde Graveservice vil komme til å ha omkring 35 mann på joobben.

- Dette er en jobb som vil involvere en tredel av arbeidsstokken vår og nå gleder vi oss til å gå i gang med arbeidet, sier daglig leder i Råde Graveservice AS Terje Andersen.

Statsbyggs prosjektdirektør, Erik Antonsen er svært glad for at Statsbygg nå har signert første kontrakt på Veterinærbygget.

- Med denne avtalen er vi virkelig i gang med dette store, teknisk krevende og veldig spennende prosjektet, og vi gleder oss til samarbeidet med Råde Graveservice AS, sier han.

Arbeidene på Campus Ås har allerede foregått i flere år og alt skal stå klart i 2019.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

VEG/11. juli 2018

Entreprenører skal bruke mindre salt på veiene vinterstid

– Gode kjøreforhold med mindre salt på veiene – det er vårt mål. Nå endres betalingsmodellen til entreprenørene slik at de får insentiv til å endre strategien rundt bruk av salt på norske veier. Det kommer både bilene, miljøet og entreprenørene til gode, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen