Sjekk kjørelengden før bilferien

Sjekk kjørelengden før bilferien

Fire av ti unge ikke vet hvilken årlig kjørelengde de har oppgitt til forsikringsselskapet. Det kan gå ut over erstatningen.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

En landsdekkende undersøkelse Opinion har gjennomført for KLP viser at så mange som 86 prosent vet hvilken årlig kjørelengde de har oppgitt til forsikringsselskapet sitt. Derimot er bare fire av ti under 30 år bevisst på dette.

- Hvis du har planer om langkjøring i sommer, anbefaler vi å sjekke hvilken årlig kjørelengde du har oppgitt, og vurdere om du skal øke antall kilometer. Det kan du enkelt ordne selv på nettet, sier Robin Østby i KLP Skadeforsikring.

- Du kan få redusert erstatning dersom du havner i en trafikkulykke og har oppgitt feil kjørelengde, sier han.

Enkelt verktøy gir råd

På forsikringsselskapets nettsider kan du se hva du har oppgitt av kjørelengde. Du kan når som helst sjekke om den er riktig i forhold til din faktiske kjørelengde.

- Det eneste du behøver å gjøre er å skrive inn dagens kilometerstand. Da får du vite hva som er anbefalt kjørelengde for deg hvis du fortsetter med samme kjøremønster. Samtidig får du oppgitt ny pris på forsikringen, forteller Østby.

Flest menn kjenner kjørelengden

Det store flertallet vet hvilken kjørelengde de har oppgitt til forsikringsselskapet, og blant de over 30 år vet nesten ni av ti det. 94 prosent av mennene vet det, mot 77 prosent av kvinnene.

JERNBANE/ 9. november 2018

Tallet på togreiser fortsetter å øke

NSB melder at veksten i persontrafikken fortsetter. Etter årets første åtte måneder hadde NSB 8,1 prosent flere passasjerer enn i samme periode i fjor. -At veksten fortsetter år etter år er svært gledelig, sier konserndirektør i NSB persontog, Arne Fosen. Les hele saken

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

SKRED/ 8. november 2018

Skredsikringsprosjekt på E136 offisielt opna

– Det skal vere trygt å ferdast på norske vegar. Difor har denne regjeringa satsa mykje på skredsikring i djupe dalar og langs bratte fjell. E136 gjennom Romsdalen er ei særs viktig transportåre med mykje tungtransport. Med skredsikringa ved Horgheim, sørger vi no for betre framkome og trafikktryggleik for bilistane på denne strekninga, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen