Sjekk kjørelengden før bilferien

Sjekk kjørelengden før bilferien

Fire av ti unge ikke vet hvilken årlig kjørelengde de har oppgitt til forsikringsselskapet. Det kan gå ut over erstatningen.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

En landsdekkende undersøkelse Opinion har gjennomført for KLP viser at så mange som 86 prosent vet hvilken årlig kjørelengde de har oppgitt til forsikringsselskapet sitt. Derimot er bare fire av ti under 30 år bevisst på dette.

- Hvis du har planer om langkjøring i sommer, anbefaler vi å sjekke hvilken årlig kjørelengde du har oppgitt, og vurdere om du skal øke antall kilometer. Det kan du enkelt ordne selv på nettet, sier Robin Østby i KLP Skadeforsikring.

- Du kan få redusert erstatning dersom du havner i en trafikkulykke og har oppgitt feil kjørelengde, sier han.

Enkelt verktøy gir råd

På forsikringsselskapets nettsider kan du se hva du har oppgitt av kjørelengde. Du kan når som helst sjekke om den er riktig i forhold til din faktiske kjørelengde.

- Det eneste du behøver å gjøre er å skrive inn dagens kilometerstand. Da får du vite hva som er anbefalt kjørelengde for deg hvis du fortsetter med samme kjøremønster. Samtidig får du oppgitt ny pris på forsikringen, forteller Østby.

Flest menn kjenner kjørelengden

Det store flertallet vet hvilken kjørelengde de har oppgitt til forsikringsselskapet, og blant de over 30 år vet nesten ni av ti det. 94 prosent av mennene vet det, mot 77 prosent av kvinnene.

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

VEG/11. juli 2018

Entreprenører skal bruke mindre salt på veiene vinterstid

– Gode kjøreforhold med mindre salt på veiene – det er vårt mål. Nå endres betalingsmodellen til entreprenørene slik at de får insentiv til å endre strategien rundt bruk av salt på norske veier. Det kommer både bilene, miljøet og entreprenørene til gode, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen