Signerte sin tiende kontrakt med Bybanen
(Foto: NCC)

Signerte sin tiende kontrakt med Bybanen

3. april inngikk NCC kontrakt med Bybanen Utbygging i Bergen for bygging av entreprise D16 Fyllingsdalen. Kontraktsummen er på MNOK 207 millioner.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

NCC er en betydelig entreprenør på byggingen av Bybanen i Bergen, og dette er den tiende entreprisekontrakten på Bybanen Utbygging.

– Bybanen er visjonær satsing på offentlig kommunikasjon i Bergen. Vi er derfor meget godt fornøyd med å være med på et nytt prosjekt for et bærekraftig Bergen, sier divisjonsdirektør Per Jonsson, leder for NCC divisjon Civil Engineering Norge.

Entreprisen D16 omfatter i hovedsak grunn- og betongarbeider og bygging av banen forbi Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen.

Illustrasjon av området for entreprisen D16. Illustrasjon: Bybanen Utbygging

– Bybanen Utbygging har igjen valgt NCC noe som vi er utrolig stolte over, sier regionsjef Henning Simonsen i NCC Infrastructure Region Vest.

Arbeidene vil starte opp like over påske og pågå frem til sommeren 2021. I første omgang skal det utføres rigging og endel grunnarbeider. Betongarbeidene vil starte opp til høsten. Kontrakten vil gi arbeid til rundt 40 NCC ansatte samt UE.

NCC har gjennom ti kontrakter gjennomført arbeider for Bybanen på til sammen MNOK 1800.

MILJØ/25. april 2019

Miljøfartsgrenser kommer og går

– Det er viktig å ha miljøfartsgrenser i tider der det produseres og virvles opp mye svevestøv. Det skjer spesielt om vinteren ved piggdekkbruk. Men også på vårparten, når veiene tørker opp, virvles  igjen mye veistøv opp, og da kan miljøfartsgrenser dempe denne prosessen. Les hele saken

Til toppen