Direktør Anders Høvik i NCC (f.v.), fylkesvaraordfører Olav Skinnes og regionvegsjef Kjell Inge Davik.
Direktør Anders Høvik i NCC (f.v.), fylkesvaraordfører Olav Skinnes og regionvegsjef Kjell Inge Davik. (Foto: NCC)

Signerte sin største driftskontrakt noensinne

NCC Infra Services Norge signerte tirsdag 13. mars sin største driftskontrakt noensinne, da Numedal-kontrakten i Buskerud ble undertegnet for de neste åtte årene.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Kontrakten gjelder drift og vedlikehold av fylkesvegnettet i sju av 21 Buskerud-kommuner. Kontrakten er nå utvidet fra fem til åtte år. Kontrakten NCC signerte på Lampeland tirsdag med virkning fra 1. september 2018 til 2026, er på nærmere en halv milliarder kroner.

– Dette er den største kontrakten vi noen gang har vunnet, og det gir oss åtte års forutsigbarhet, blant annet i forhold til arbeidsplasser. Dette vil selvfølgelig også bety mye for våre lokale underleverandører i Numedal, sier direktør Anders Høvik i NCC Roadservices.

Åtte kommuner - åtte år

Numedal-kontrakten gjelder for fylkesvegnettet og fylkes gang/sykkelveger i Numedalskommunene Flesberg, Rollag, Nore og Uvdal, Hol kommune øverst i Hallingdal og de tre kommunene i midtfylket, Øvre Eiker, Modum og Sigdal.

NCC har i tillegg opsjon på ett års forlengelse av kontrakten fra høsten 2026 til høsten 2027. NCC var en av seks entreprenører som leverte inn bud på den attraktive driftskontrakten ved fristens utløp i januar i år.

Anbudet er på 349,5 millioner kroner ekskl moms, og det er 15 millioner kroner lavere enn nummer to.som var Mesta.

– Svært fornøyd

– Vi er veldig fornøyde med at dette er i havn, og dette er en spennende dag. Fv. 40 er en veldig viktig åre som binder sammen E134 og rv. 7, samtidig som det er mye hytteaktivitet. Så nå vil jeg se NCC på veien, smilte regionveisjef Kjell Inge Davik i Statens vegvesen ved kontraktsigneringen.

NCC har også eksisterende kontrakt i området med en varighet på fem år. Foruten drift og vedlikehold av fylkesvegnettet i de åtte Buskerud-kommunen, har NCC også ansvar for alle fylkes gang/sykkelveger, sideområder, utstyr og installasjoner.

SELVKJØRENDE/21. mai 2019

Nå er Ruters første selvkjørende busser i drift

Ved 14-tiden i går rullet Ruters selvkjørende busser "Mads" og "Oda" avgårde på sin første ordinære kjøretur mellom Kontraskjæret og Vippetangen i Oslo. Fra og med i dag kan alle med gyldig Ruter-billett benytte seg av det nye reisetilbudet. Kjøretøyene har 11 sitteplasser for passasjerer og vil kjøre i opptil 18 km/t. Les hele saken

BOMPENGER/21. mai 2019

Innstramming på bruk av bompenger

Samferdselsminister Jon Georg Dale har nå besluttet at i porteføljestyrte bompengepakker i byområder med byvekstavtaler skal kostnadsøkninger og inntektssvikt håndteres ved å nedskalere eller helt kutte enkelte tiltak i pakken slik at ikke bilistene får økte bompenger. Les hele saken

INTERCITY/20. mai 2019

InterCity-utbygginga på Vestfoldbanen i rute

Regjeringa legg no fram forslag for Stortinget om kostnadsrammer for InterCity-prosjekta Drammen–Kobbervikdalen og Nykirke–Barkåker på Vestfoldbanen. Når Stortinget har fastsett kostnadsrammene, kan dei store byggjearbeida starte opp. Dei to InterCity-prosjekta skal etter planen stå ferdige på midten av 2020-talet. Les hele saken

Til toppen