Norconsult inngår rammeavtale med Reykjavik Energy.
Norconsult inngår rammeavtale med Reykjavik Energy. (Foto: Olafur Olafsson)

Signerte rammeavtaler med islandsk energikjempe

Reykjavik Energy har inngått fem ulike rammeavtaler med Norconsult om levering av tjenester knyttet til eldistribusjon og landskapsarkitektur.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Tildeling av rammeavtalene er et resultat av et tett samarbeid med Norconsult ehf på Island og Norconsult AB i Sverige. Dette er de første rammeavtalene Norconsult tildeles på Island etter at selskapet i 2017 kjøpte det islandske selskapet ARA Engineering.

Størst på Islandsk kraft

Reykjavik Energy er Islands største aktør innen distribusjon av fjernvarme, vann, avløp og elektrisitet, og er i tillegg en av Islands største kraftprodusenter. Selskapet, som leverer tjenester til 67 prosent av Islands befolkning, utlyste rammeavtaler innen totalt 17 fagområder. Norconsult leverte tilbud på seks av disse, og ble tildelt fem. Avtalene Norconsult er tildelt er innen fagområdene vann, avløp, eldistribusjon, fjernvarme og landskapsarkitektur.

– Vi har tidligere hatt prosjekter for Reykjavik Energy knyttet til distribusjonsanalyser, elsikkerhet og eldistribusjon. Det at Norconsult nå tildeles fem rammeavtaler er et tydelig signal om at våre tjenester tas godt imot på Island. For oss er det viktig å kunne tilby rådgivning lokalt til det islandske markedet, sier Johannes Thorleiksson, daglig leder for Norconsult ehf på Island.

Kontrakten på rammeavtalene gjelder i tre år med opsjon på ett år av gangen i maks fem år. Lengste mulige varighet på en kontrakt er derfor åtte år.

TUNNEL/23. januar 2019

Verdens lengste og dypeste tunnel

– Dette blir verdens lengste og dypeste tunnel, og det tar nok en tid før denne rekorden blir slått også. Foreløpig er den budsjettert til 16,8 milliarder kroner, og den vil redusere reisetiden mellom Bergen og Stavanger med hele 40 minutter. Det er et formidabelt prosjekt vi snakker om. Les hele saken

Til toppen