Lars Reitan (f.v.), daglig leder i Svevia Norge AS, og Torbjørn Naimak, regionvegsjef i Statens vegvesen Region nord.
Lars Reitan (f.v.), daglig leder i Svevia Norge AS, og Torbjørn Naimak, regionvegsjef i Statens vegvesen Region nord. (Foto: Statens vegvesen)

Signerte kontrakten på Nord-Norges største driftskontrakt

Svevia og Statens vegvesen Region nord signerte i dag kontrakten for drift av riks- og fylkesveger i Ofoten de neste fem årene. Med nesten 1000 km veg er dette Nord-Norges største driftskontrakt.

  • veg
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

– Dette er en stor kontrakt i et krevende område og jeg er glad for konkurransen om oppdraget. I dag har vi signert en femårskontrakt med Svevia Norge AS, som vi kjenner godt fra før. Vi ønsker dem lykke til med viktige oppgaver, sier Torbjørn Naimak, regionvegsjef i Statens vegvesen Region nord.

Området det gjelder er pr. i dag delt inn i to kontrakter, Narvik og Evenes. Fra høsten 2018 blir disse to kontraktene slått sammen til én kontrakt, og totalt dreier det seg om 946 km med veg. Det blir da Nord-Norges største driftskontrakt på veg.

Etter konkurranse med tre andre entreprenører var det Svevia Norge AS som fikk kontrakten, og mandag 16. april var det kontraktssignering i Bodø.

Kontrakten gjelder fra 1. september 2018 og varer i fem år, frem til høsten 2023. Den har en verdi på om lag 584 millioner eksklusive mva.

Stor utstrekning

Kontrakten omfatter kommunene Gratangen, Skånland, Ibestad, Lavangen, deler av Salangen og deler av Bardu i Troms fylke, og kommunene Narvik, Evenes, Ballangen, deler av Tysfjord og deler av Tjeldsund i Nordland fylke.

Gjelder fra høsten

Kontrakten gjelder fra 1. september 2018 og varer i fem år, frem til høsten 2023.

MILJØ/25. april 2019

Miljøfartsgrenser kommer og går

– Det er viktig å ha miljøfartsgrenser i tider der det produseres og virvles opp mye svevestøv. Det skjer spesielt om vinteren ved piggdekkbruk. Men også på vårparten, når veiene tørker opp, virvles  igjen mye veistøv opp, og da kan miljøfartsgrenser dempe denne prosessen. Les hele saken

Til toppen