Siemens forsterker sentralnettet på Sør-vestlandet

Siemens forsterker sentralnettet på Sør-vestlandet

Siemens undertegner i dag en avtale med Statnett i forbindelse med forsterkning av sentralnettet på Sør-Vestlandet. Arbeidet vil bli utført sammen med entreprenørselskapet Reinertsen, og har en verdi på rundt 500 millioner kroner.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Bygger fire transformatorstasjoner

Avtalen inngår som et viktig ledd i prosjektet ”Vestre Korridor” til Statnett, som innebærer en oppgradering av spenningsnivået fra 300 kV til 420 kV på sentralnettsforbindelsen mellom Kristiansand og Sauda.

Statnett har beregnet totalkostnaden for prosjektet til mellom åtte og ti milliarder kroner. Siemens skal stå for oppgradering og nybygging av fire store transformatorstasjoner i Kvinesdal, Ertsmyra, Saurdal og Sauda.

- Vi er svært stolte over å være med på å bygge den elektriske motorveien i Norge som legger grunnlaget for utveksling av fornybar kraft mellom Norge og Europa, samt sikrer forsyningen i Norge. God integrasjon med utenlandsforbindelsene vil medføre lavere CO2-utslipp og legge til rette for økte investeringer innen fornybar kraftproduksjon. Dette er et godt fundament for et grønnere Europa, sier Nils Klippenberg, divisjonsdirektør i Siemens.

Gjør fremtiden elektrisk

Avtalen er en såkalt EPC kontrakt som omfatter komplette elektro- og bygganlegg. Siemens vil samarbeide med entreprenørselskapet Reinertsen for prosjektering og bygging av infrastruktur. Samtidig som denne kontrakten signeres, er Siemens i sluttfasen med arbeidet om syv tilsvarende transformatorstasjoner mellom Ørskog og Sogndal på Vestlandet.

- Statnett sier fremtiden er elektrisk. Med disse prosjektene så gjør vi den elektrisk, sier divisjonsdirektør Nils Klippenberg i Siemens.

 

SMART CITY/12. juli 2018

Skal bidra til å gjøre byer energismarte

Den 6. juli annonserte EU at prosjektet +CityxChange er godkjent som “Smart City” fyrtårnsprosjekt. Powel er partner i prosjektet og skal bidra til at Trondheim som fyrtårnsby blir en energismart by. Prosjektet har en ramme på 20 millioner euro og teknologien skal demonstreres i inntil fem europeiske byer. Prosjektet ledes av NTNU. Les hele saken

VEG/11. juli 2018

Entreprenører skal bruke mindre salt på veiene vinterstid

– Gode kjøreforhold med mindre salt på veiene – det er vårt mål. Nå endres betalingsmodellen til entreprenørene slik at de får insentiv til å endre strategien rundt bruk av salt på norske veier. Det kommer både bilene, miljøet og entreprenørene til gode, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen