Siemens forsterker sentralnettet på Sør-vestlandet

Siemens forsterker sentralnettet på Sør-vestlandet

Siemens undertegner i dag en avtale med Statnett i forbindelse med forsterkning av sentralnettet på Sør-Vestlandet. Arbeidet vil bli utført sammen med entreprenørselskapet Reinertsen, og har en verdi på rundt 500 millioner kroner.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Bygger fire transformatorstasjoner

Avtalen inngår som et viktig ledd i prosjektet ”Vestre Korridor” til Statnett, som innebærer en oppgradering av spenningsnivået fra 300 kV til 420 kV på sentralnettsforbindelsen mellom Kristiansand og Sauda.

Statnett har beregnet totalkostnaden for prosjektet til mellom åtte og ti milliarder kroner. Siemens skal stå for oppgradering og nybygging av fire store transformatorstasjoner i Kvinesdal, Ertsmyra, Saurdal og Sauda.

- Vi er svært stolte over å være med på å bygge den elektriske motorveien i Norge som legger grunnlaget for utveksling av fornybar kraft mellom Norge og Europa, samt sikrer forsyningen i Norge. God integrasjon med utenlandsforbindelsene vil medføre lavere CO2-utslipp og legge til rette for økte investeringer innen fornybar kraftproduksjon. Dette er et godt fundament for et grønnere Europa, sier Nils Klippenberg, divisjonsdirektør i Siemens.

Gjør fremtiden elektrisk

Avtalen er en såkalt EPC kontrakt som omfatter komplette elektro- og bygganlegg. Siemens vil samarbeide med entreprenørselskapet Reinertsen for prosjektering og bygging av infrastruktur. Samtidig som denne kontrakten signeres, er Siemens i sluttfasen med arbeidet om syv tilsvarende transformatorstasjoner mellom Ørskog og Sogndal på Vestlandet.

- Statnett sier fremtiden er elektrisk. Med disse prosjektene så gjør vi den elektrisk, sier divisjonsdirektør Nils Klippenberg i Siemens.

 

SAMFERDSELSPROSJEKTER/21. februar 2018

Stor leveranse til Norges største samferdselsprosjekt

Den bærekraftige membranleverandøren Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter til Norges største og mest ambisiøse samferdselsprosjekt noensinne – nemlig ferjefri E39. Les hele saken

Til toppen