Regjeringen lanserer nytt statlig veiselskap

Regjeringen lanserer nytt statlig veiselskap

Regjeringen lanserer tirsdag et nytt veiselskap, som skal sørge for at veiutbygging i Norge blir bedre planlagt, billigere og mer effektivt gjennomført.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Dette skriver NRK på sine nettsider.

Det nye veiselskapet, som samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) lanserer på en pressekonferanse klokken 11, får ansvaret for større veiprosjekter over lengre strekninger, skriver NRK.

Selskapet skal i første omgang få ansvaret for å bygge ut E39 mellom Kristiansand og Ålgård, ifølge Fædrelandsvennen. I tillegg vil også nye E18 mellom Arendal og Tvedestrand bli en del av det nye selskapet, skriver Agderposten.

Ambisjon om færre bomselskaper

OPS innebærer at private selskaper står ansvarlig for å få på plass finansiering, gjennomføre utbygging og vedlikeholde veiprosjekter. Staten er ansvarlig for å nedbetale gjelden når prosjektene er ferdigstilt.

Regjeringen har også en ambisjon om å redusere antall bomselskaper kraftig, fra dagens 80 til 3. Det er ment å skulle enten gi mindre byråkrati og administrasjon, og dermed enten lavere bomsatser eller raskere nedbetaling av veiene, skriver NRK.

- Denne regjeringen tenker nytt om hvordan store oppgaver best løses. Derfor etablerer vi et selskap for å øke farten og effektiviteten i norsk veiutbygging. Selskapet skal planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde noen av de viktigste veistrekningene, på en helhetlig og sammenhengende måte. I første omgang skal selskapet bygge vei for 130 milliarder kroner.

Det sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, som sammen med representanter for Høyre og samarbeidspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti, på en pressekonferanse på Stortinget i dag la fram hovedlinjene i planene for det nye selskapet.

GEOTEKNISK/23. februar 2018

Kalibreringsfri og tilt-kompenserende GNSS

Leica Geosystems har kommet med GS18 T, en kalibreringsfri tilt-kompenserende GNSS-antenne som ikke påvirkes av magnetisk forstyrrelser. – Med den nye roveren kommer du til på steder du ikke gjorde før, sier produktsjef Andreas Torsvik i Leica Geosystems AS. Les hele saken

Til toppen