Powel-dagene 2015: Greenovate !

Powel-dagene 2015: Greenovate !

Innovasjon og bærekraftig utvikling stod på programmet da Powel inviterte kunder til sine årlige Powel-dager i Trondheim, 11.-12. november. Rekordrask teknologiutvikling og økende fokus på grønn energi preger både dagens samfunn og Powel sitt arbeid. Vi så nærmere på disse temaene under konferansen som hadde fått navnet «Greenovate».

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Powel-dagene er en to-dagers konferanse for kunder innen energisektoren og dekker områder som kraftproduksjon, nettinfrastruktur og smart strøm (AMS). Konferansen er en arena for å dele kunnskap og inspirere våre kunder til å jobbe sammen med oss for å skape smarte og innovative løsninger som støtter bærekraftig utvikling.

Konferansen er en møteplass for bred diskusjon og utveksling av informasjon, med et aktuelt, variert og faglig godt program. I tillegg til foredragene kunne deltakerne se demoer av flere av våre løsninger og treffe noen av våre samarbeidspartnere som var på plass med egne stands.

IT, digitalisering og miljø

I sin velkomsttale la Powels administrerende direktør Bård Benum vekt på de store forandringene som skjer innenfor energisektoren, spesielt med tanke på IT og digitalisering. – Digitalisering har gitt radikale endinger i flere bransjer de siste 10 årene. Nå står muligens energisektoren for tur.

Han la vekt på viktigheten av grønn innovasjon og at IT-løsninger vil være en sentral del av dette. Programvare som bidrar til informasjonsdeling, bedre utnyttelse av ressurser samt bedre beslutninger er noen stikkord for Powels fokus.

– Powel har allerede en rekke løsninger innenfor grønn innovasjon. Eksempler på dette er optimaliseringsløsninger for kraftproduksjon, bedre handelsstøtte, smart grid løsninger og verktøy for mer effektivt feltarbeid, sa Benum.

Fremtidens teknologimuligheter

Det brede konferanseprogrammet bestod av temaer for alle områder innenfor energibransjen. Vi fikk erfaringer fra kunder, grundig gjennomgang av eksisterende produkter, samt presentasjon av nyheter. Sesjoner var delt inn i smart energy, smart infrastruktur og smart metering, og blant foredragsholderne var det både kunder, samarbeidspartnere og Powel-ansatte.

Årets keynote speakers var John Henrik Andersen fra Microsoft Norge og fremtidsforskeren Gustaf Josefsson som begge ga oss sitt syn på teknologiutvikling.

Powel ble tidligere i år Managed ISV Partner hos Microsoft, som er den tetteste formen for strategisk samarbeid Microsoft gjør med programvarehus. John Henrik Andersen, Microsoft Norges teknologidirektør, snakket om perspektivene i framtidig teknologiutvikling innenfor IT. Andersen sa at Microsoft var stolte av sitt tette samarbeid med Powel, og trakk frem skyplattformen Azure som Powels skyløsninger er bygget på.

Gustaf Josefsson har vært med på mange start-ups og snakket om viktigheten av å hoppe i det og prøve noe nytt, selv om man ikke er garantert et positivt resultat. Begge talerne la vekt på hvor raskt teknologien går fremover, viktigheten av å være innovativ og fremtidens muligheter.

Vi så noen av fremtidens muligheter i ny programvare som ble lansert under konferansen, blant annet i Powel Mesh som for eksempel gir kraftprodusenter helt nye muligheter når det kommer til analysering av data.

Gammelt og nytt

Tradisjonen tro, under festmiddagen på onsdag kveld, overrakk vi Powels Innovasjonspris til en av våre kunder. Prisen går til en kunde som vært modig nok til å gå foran og satse og som har jobbet tett på Powel i forhold til innspill og ideer som har ført til utvikling av nye produkter.

De nominerte i år var Lars Sletten ved Hålogaland Kraft for utviklingen av spesialtilpassede droner til befaring av nett og islandske Landsvirkjun ved Kristján Halldórsson for deres innføring av produksjonsplanlegging med Powel Nimbus.

Det var Lars Sletten og Hålogaland Kraft som stakk av med prisen i år. Sammen med Powel lanserte de dronetjenester i samarbeid med Microsoft i sommer. Det revolusjonerende tjenestekonseptet tilbyr miljøvennlige tjenester som erstatter bruk av helikoptere og gir helt nye muligheter for linjebefaring.

Prisen ble gitt ut for sjuende år på rad og har blitt en fast og populær post på programmet. Nytt av året var derimot diskusjonsforumet, hvor fem europeiske energieksperter diskuterte "How to greenovate?" Panelet bestod av eksperter fra den europeiske energibransjen som diskuterte hva fornybar energi, bærekraftighet og innovasjon betyr for dem.

Takk for i år!

Som alltid var målet vårt å ha en konferanse som var utfordrende, inspirerende og nyttig for alle besøkende, uansett fagfelt innen energibransjen. Vi satser på spennende utstillere, faglig påfyll, god underholdning, festmiddag, demoer og gode foredrag. Konferansen blir mer internasjonal for hvert år, og i år hadde vi deltakere fra ni forskjellige land.

Det ble to travle dager som inneholdt alt fra trender i bransjen, veien fremover, og praktisk brukerinformasjon. Temaet Greenovate satte sitt preg på konferansen både faglig og visuelt, til og med på onsdagens festmiddag som bestod av kortreist og økologisk mat. Powel donerte også 100 kroner per deltaker til Regnskogfondet.

Powel retter en stor takk til alle kunder, foredragsholdere og partnere som deltok på Powel-dagene 2015. Vi ser frem til å ønske alle velkommen igjen neste år, da feirer vi Powels 20-års jubileum!

Powel-dagene 2016 blir avholdt i Trondheim 9.-10. november neste år.

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen