Populært infosenter bygd av moduler

Populært infosenter bygd av moduler

Cramo Adapteo har ved hjelp av tolv moduler laget et spesialtilpasset besøkssenter for Norges hittil største samferdselsprosjekt.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Infosenteret ligger i Bispegata 13 i Bjørvika i Oslo, og fungerer som et midlertidig besøkssenter for publikum hvor Bane NOR presenterer Follobaneprosjektet – Norges største infrastrukturelle prosjekt innen offentlig kommunikasjon.

Selger Frank Vrabel i Cramo Adapteo forteller at det 324 kvadratmeter store bygget ble overlevert kunden 1. mars. Byggets utforming utvendig ble tegnet av Bane NORs samarbeidspartner, Modus Design, i godt samarbeid med Cramo. Deretter har Modus Design tegnet utstillingsarkitekturen og Bane NOR fylt senteret med innhold før det ble åpnet for publikum i slutten av april.

– Senteret består av moduler fra Cramo Adapteo. Vi har bygd opp og tilpasset modulene etter kundens behov og spesifikasjoner, samt kledd dem utvendig etter kundens ønske. Senteret er fylt med audiovisuelt innhold, illustrasjoner, TV-skjermer, modeller og annen informasjon som viser prosjektet steg for steg frem til jernbanen skal stå ferdig i 2021, sier Vrabel.

[img id="1"]

Mange besøkende

Infosenteret er tre etasjer høyt og består av fire moduler i hvert plan, med trapp gjennom alle etasjene og innvendig heis. Ettersom senteret er åpent for publikum måtte det tilpasses universell utforming. Planen er at infosenteret skal stå i minst fem år, og så lenge Follobaneprosjektet pågår. For Bane NOR er det viktig at innholdsmoduler og bygget for øvrig eventuelt kan flyttes og gjenbrukes av andre utbyggingsprosjekter.

Kommunikasjonssjef i Follobaneprosjektet/Bane NOR, Kathrine Kjelland, forteller at infosenteret allerede har rukket å bli populært blant besøkende, og at tilbakemeldingene er positive både hva gjelder bygget og innholdet.

– Vi åpnet rett etter påske og har hatt veldig mange gruppebesøk dit så langt. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med Cramo og synes vi har fått opp et fint bygg. Vi har brukt litt ressurser på dette og synes det er viktig at infosenteret blir brukt. Senteret er åpent for alle og så langt har både naboer, publikum som skal bruke kollektivtilbudet, entreprenører, fagmiljøer, studenter og flere grupper fra Bane NOR besøkt senteret, sier Kathrine Kjelland.

– Personlig synes jeg det er viktig å vise hvor avansert arbeidet med jernbane er. Det er lett å tenke at vi bare legger ut disse skinnene, men det er viktig å vise teknologien, planleggingen, samarbeidet og kompleksiteten i selve utbyggingen, sier kommunikasjonssjefen i Bane NOR.

VEGBYGGING/20. november 2018

Første synlige anleggsarbeid med ny E39

AF Gruppen er på vegne av Nye Veier i gang med arbeidene på strekningen Kristiansand vest – Mandal øst. Mandag 19. november 2018 om kvelden starter forarbeider. Fra onsdag 21. november blir det aktivitet i tilknytning til eksisterende E39, når anleggsmaskiner skal ta seg inn i veilinja for ny E39 fra området Døle bru i Mandal. Les hele saken

Til toppen