Både Vosse banen og E16 er svært rasutsatt. Her i området ved Bogelia er det flere rasoverbygg for Vossebanen.
Både Vosse banen og E16 er svært rasutsatt. Her i området ved Bogelia er det flere rasoverbygg for Vossebanen. (Foto: Njål Svingheim)

Planprogram ut på høring

Statens vegvesen har sammen med Bane NOR lagt planprogrammet for nye veg og bane fra Arna til Stanghelle ut på høring. Veg og bane på strekningen planlegges som felles prosjekt med statlig plan.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Både E16 og Vossebanen er på deler av strekningen mellom Arna og Voss svært rasutsatt. For å få en tryggere ferdsel og samtidig øke kapasitet og framkommelighet på strekningen skal det bygges ny veg og bane. I gjeldende Nasjonal transportplanperiode er strekningen Arna – Stanghelle på 28 kilometer med. Det antydes en mulig byggestart for første etappe i 2022.

For denne strekningen har Statens vegvesen sammen med Bane NOR lagt planprogrammet ut på høring fram til 6.juli.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen