LED-gatelys i byen Bensheim i Tyskland.
LED-gatelys i byen Bensheim i Tyskland. (Foto: OSRAM)

Osram gjør Oslo til en smart by

Osram Lighting Solutions moderniserer Oslos gatebelysning. Rundt 22000 Siteco armaturer med styring skal installeres.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

10000 armaturer er allerede levert hvor ca. 8000 av disse leveres med styring. De dimmbare LED-armaturene gjør at hovedstaden får lavere energikostnader.

Oslo er en travel, livlige og unik hovedstad med mange grønne arealer. To tredjedeler av byområdet er dekket av skog og vann, 343 innsjøer og 40 øyer. EU-kommisjonen har nå bekreftet at den norske hovedstaden også er et spesielt miljøvennlig sted å bo. Kommisjonen har utnevnt Oslo som "Grønn hovedstad i Europa" i 2019. Fra nå av viser metropolen sin miljøbevissthet når det gjelder bybelysning.

Ved utgangen av 2018 vil rundt 22000 lyspunkter med gammel lampeteknologi bli erstattet av moderne og energisparende LED-armaturer fra Osram. Armaturene er utstyrt med intelligent lysstyring. Og de kan dimmes etter behov. Moderniseringsprosjektet består av armaturer fra produktfamiliene SL 20 og DL 50, de dekker hele Oslo innenfor områdene gater, sykkelstier samt parker og torg.

TUNNEL/23. januar 2019

Verdens lengste og dypeste tunnel

– Dette blir verdens lengste og dypeste tunnel, og det tar nok en tid før denne rekorden blir slått også. Foreløpig er den budsjettert til 16,8 milliarder kroner, og den vil redusere reisetiden mellom Bergen og Stavanger med hele 40 minutter. Det er et formidabelt prosjekt vi snakker om. Les hele saken

Til toppen