LED-gatelys i byen Bensheim i Tyskland.
LED-gatelys i byen Bensheim i Tyskland. (Foto: OSRAM)

Osram gjør Oslo til en smart by

Osram Lighting Solutions moderniserer Oslos gatebelysning. Rundt 22000 Siteco armaturer med styring skal installeres.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

10000 armaturer er allerede levert hvor ca. 8000 av disse leveres med styring. De dimmbare LED-armaturene gjør at hovedstaden får lavere energikostnader.

Oslo er en travel, livlige og unik hovedstad med mange grønne arealer. To tredjedeler av byområdet er dekket av skog og vann, 343 innsjøer og 40 øyer. EU-kommisjonen har nå bekreftet at den norske hovedstaden også er et spesielt miljøvennlig sted å bo. Kommisjonen har utnevnt Oslo som "Grønn hovedstad i Europa" i 2019. Fra nå av viser metropolen sin miljøbevissthet når det gjelder bybelysning.

Ved utgangen av 2018 vil rundt 22000 lyspunkter med gammel lampeteknologi bli erstattet av moderne og energisparende LED-armaturer fra Osram. Armaturene er utstyrt med intelligent lysstyring. Og de kan dimmes etter behov. Moderniseringsprosjektet består av armaturer fra produktfamiliene SL 20 og DL 50, de dekker hele Oslo innenfor områdene gater, sykkelstier samt parker og torg.

MILJØ/20. mars 2019

Utvider Miljøpakken med åtte milliarder fra staten

Trondheimsområdet får åtte milliarder fra staten til Metrobuss og tiltak for syklende og gående. Det er hovedinnholdet i den nye byvekstavtalen, mellom staten og kommunene Trondheim, Melhus, Malvik og Stjørdal i tillegg til Trøndelag fylkeskommune. Les hele saken

Til toppen