Oslo Lufthavn mest punktlig i Europa

Oslo Lufthavn mest punktlig i Europa

I kategorien «store lufthavner» i Europa på Flightstats sin septembermåling, troner Oslo Lufthavn på topp med en punktlighet på 87,63 prosent. På de neste plassene følger München med 84,22 prosent og Stockholm Arlanda med 84,06 prosent.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Dette er vi selvsagt godt fornøyd med da vi vet at punktlighet verdsettes høyt av flypassasjerene, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas.

Dette er vi selvsagt godt fornøyd med

Oslo Lufthavn har også tidligere blitt kåret til den mest punktlige flyplassen i Europa, sist høsten 2013, da man var mest punktlig tre måneder på rad (August, september og oktober). At man oppnår en så god punktlighet, samtidig som man driver Norges største landbaserte utbyggingsprosjekt, forklarer Hasaas med godt samarbeid mellom aktørene på flyplassen.

- Vi bruker mye tid og ressurser på samtidig drift og utbygging. Det er krevende, men disse tallene viser at samarbeidet vårt med flyselskapene, handlingagentene og de andre aktørene på Oslo Lufthavn er godt og helt avgjørende for at vi kan levere et kvalitetsprodukt til det norske folk, sier Hasaas.

Vi bruker mye tid og ressurser på samtidig drift og utbygging

Ser man på verdensbasis ble Oslo Lufthavn nummer 11. Den mest punktlige flyplassen i verden ble Tokyo Haneda (HND) med en punktlighet på 90,61 prosent. På plassene bak følger Phoenix (PHX) med 88,25 og Minneapolis/St. Paul (MSP) med 88,17 prosent.

Flightstats sin statistikk finner du her.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen