Oslo Lufthavn mest punktlig i Europa

Oslo Lufthavn mest punktlig i Europa

I kategorien «store lufthavner» i Europa på Flightstats sin septembermåling, troner Oslo Lufthavn på topp med en punktlighet på 87,63 prosent. På de neste plassene følger München med 84,22 prosent og Stockholm Arlanda med 84,06 prosent.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Dette er vi selvsagt godt fornøyd med da vi vet at punktlighet verdsettes høyt av flypassasjerene, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas.

Dette er vi selvsagt godt fornøyd med

Oslo Lufthavn har også tidligere blitt kåret til den mest punktlige flyplassen i Europa, sist høsten 2013, da man var mest punktlig tre måneder på rad (August, september og oktober). At man oppnår en så god punktlighet, samtidig som man driver Norges største landbaserte utbyggingsprosjekt, forklarer Hasaas med godt samarbeid mellom aktørene på flyplassen.

- Vi bruker mye tid og ressurser på samtidig drift og utbygging. Det er krevende, men disse tallene viser at samarbeidet vårt med flyselskapene, handlingagentene og de andre aktørene på Oslo Lufthavn er godt og helt avgjørende for at vi kan levere et kvalitetsprodukt til det norske folk, sier Hasaas.

Vi bruker mye tid og ressurser på samtidig drift og utbygging

Ser man på verdensbasis ble Oslo Lufthavn nummer 11. Den mest punktlige flyplassen i verden ble Tokyo Haneda (HND) med en punktlighet på 90,61 prosent. På plassene bak følger Phoenix (PHX) med 88,25 og Minneapolis/St. Paul (MSP) med 88,17 prosent.

Flightstats sin statistikk finner du her.

ITS/14. november 2018

Oslopakke 3 legger bedre til rette for miljøvennlige reiser

– Oslopakke 3 er en videreføring av initiativene som førte til vedtak om innføring av bompengesystem rundt Oslo. Som i andre byer har bompengeinnkreving finansiert veg- og kollektivutbygging i Oslo. Dette vil nok prege arbeidet med Oslopakke 3 også rent teknisk. Les hele saken

HAVN/14. november 2018

Skal bygge havn for verdens første autonome skip

Yara Birkeland er verdens første autonome skip og skal erstatte 40 000 turer med vogntog per år, mellom Herøya og havnene i Brevik og Larvik. NRC Group, ved datterselskapet ALTi Bygg og Anlegg AS, vant nylig oppdraget om å bygge den nye terminalen for skipet. Den nye havnen er avgjørende for å kunne sette nullutslipps-skipet i drift. Oppdragsgiver er Yara Norge AS. Les hele saken

Til toppen