Oslo Lufthavn mest punktlig i Europa

Oslo Lufthavn mest punktlig i Europa

I kategorien «store lufthavner» i Europa på Flightstats sin septembermåling, troner Oslo Lufthavn på topp med en punktlighet på 87,63 prosent. På de neste plassene følger München med 84,22 prosent og Stockholm Arlanda med 84,06 prosent.

  • flyplass
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Dette er vi selvsagt godt fornøyd med da vi vet at punktlighet verdsettes høyt av flypassasjerene, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas.

Dette er vi selvsagt godt fornøyd med

Oslo Lufthavn har også tidligere blitt kåret til den mest punktlige flyplassen i Europa, sist høsten 2013, da man var mest punktlig tre måneder på rad (August, september og oktober). At man oppnår en så god punktlighet, samtidig som man driver Norges største landbaserte utbyggingsprosjekt, forklarer Hasaas med godt samarbeid mellom aktørene på flyplassen.

- Vi bruker mye tid og ressurser på samtidig drift og utbygging. Det er krevende, men disse tallene viser at samarbeidet vårt med flyselskapene, handlingagentene og de andre aktørene på Oslo Lufthavn er godt og helt avgjørende for at vi kan levere et kvalitetsprodukt til det norske folk, sier Hasaas.

Vi bruker mye tid og ressurser på samtidig drift og utbygging

Ser man på verdensbasis ble Oslo Lufthavn nummer 11. Den mest punktlige flyplassen i verden ble Tokyo Haneda (HND) med en punktlighet på 90,61 prosent. På plassene bak følger Phoenix (PHX) med 88,25 og Minneapolis/St. Paul (MSP) med 88,17 prosent.

Flightstats sin statistikk finner du her.

BANE/17. juli 2018

Flere avganger og bedre mobildekning på Østfoldbanen

– Vi har full forståelse for pendlernes frustrasjon over overfylte tog på mange av avgangene på Østfoldbanen. Derfor har hele jernbanefamilien satt seg ned for å bedre situasjonen. Store investeringer i ny infrastruktur vil gi et betydelig forbedring i tilbudet om noen år, men vi igangsetter nå også tiltak som raskere vil bidra til å lette presset på lokaltogene og som gir et bedre tilbud i rushtiden, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Les hele saken

Til toppen