Oppgraderer alle Oslos t-banevogner

Oppgraderer alle Oslos t-banevogner

I 2004 var kun 67 prosent av byens befolkning fornøyd med t-banetilbudet i byen. Nå er situasjonen snudd på hodet. Nytt styre vil ta Oslo Vognselskap inn i fremtiden.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- 97 prosent av Oslos befolkning er fornøyd med t-banetilbudet, men vi gir oss ikke der. Vi planlegger nå en oppgradering av alle Oslos t-banevogner, slik at alle vogner skal fremstå som nye i 2018. Vi tror det er nødvendig at vognmateriellet er så attraktivt som mulig dersom vi skal vinne konkurransen om de reisende også i fremtiden, sier nyvalgt styreleder i Oslo Vognselskap, Tomm Bråten.

Fra milliardunderskudd til penger på bok

På få år har Oslo Vognselskap klart å gjøre om milliardbeløp i etterslep på vedlikehold av trikk og t-bane, til én milliard kroner på bok.

- Oslo er Europas raskest voksende hovedstad, og i 2030 skal byen være klimanøytral. Det vil kreve store investeringer i kollektivsystemet. Vognselskapet har pengene klare til å skaffe og vedlikeholdene de trikkene og t-banevognene vi trenger – når vi trenger dem, sier Bråten.

Lover Oslos befolkning et bedre kollektivsystem

T-banevognene og trikkene fraktet i 2015 nesten 150 millioner passasjerer i Oslo. Det er en vekst på 4,7 prosent fra året før.

-Vi skal levere trikker og t-banevogner som Oslo er stolte av. Nå ruster vi opp alle vognene, slik at de kan kommunisere bedre med signalanlegget. Det vil passasjerene merke gjennom mer kapasitet i t-banetilbudet til og fra jobb, sier Bråten.

Han skryter av byrådet, som satser store midler på å ruste byen for en grønn fremtid.

- Byrådet skal kjøpe inn 87 nye trikker til hovedstaden. I dag frakter trikken 50 millioner passasjerer i året. I 2025 kan det være 88 millioner. Vi kan bli et grønt fyrtårn i Europa, og vi ser frem til å motta trikkene i 2020, avslutter Bråten.

Tomm Bråten jobber til daglig som administrerende direktør i Mantena. Sammen med Stine Rolstad Brenna, direktør for økonomi, finans og risikokontroll i E-CO Energi, ble de valgt til henholdsvis styreleder og nytt styremedlem på dagens generalforsamling. Selskapet annonserte samtidig ansettelsen av to nye medarbeidere; produktsjef t-bane, Ylva Olsson Furu (38) og produktsjef trikk, Stig Løkke-Sørensen (49). Dermed består selskapet nå av 8 ansatte.

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen