Oppgraderer alle Oslos t-banevogner

Oppgraderer alle Oslos t-banevogner

I 2004 var kun 67 prosent av byens befolkning fornøyd med t-banetilbudet i byen. Nå er situasjonen snudd på hodet. Nytt styre vil ta Oslo Vognselskap inn i fremtiden.

  • bane
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- 97 prosent av Oslos befolkning er fornøyd med t-banetilbudet, men vi gir oss ikke der. Vi planlegger nå en oppgradering av alle Oslos t-banevogner, slik at alle vogner skal fremstå som nye i 2018. Vi tror det er nødvendig at vognmateriellet er så attraktivt som mulig dersom vi skal vinne konkurransen om de reisende også i fremtiden, sier nyvalgt styreleder i Oslo Vognselskap, Tomm Bråten.

Fra milliardunderskudd til penger på bok

På få år har Oslo Vognselskap klart å gjøre om milliardbeløp i etterslep på vedlikehold av trikk og t-bane, til én milliard kroner på bok.

- Oslo er Europas raskest voksende hovedstad, og i 2030 skal byen være klimanøytral. Det vil kreve store investeringer i kollektivsystemet. Vognselskapet har pengene klare til å skaffe og vedlikeholdene de trikkene og t-banevognene vi trenger – når vi trenger dem, sier Bråten.

Lover Oslos befolkning et bedre kollektivsystem

T-banevognene og trikkene fraktet i 2015 nesten 150 millioner passasjerer i Oslo. Det er en vekst på 4,7 prosent fra året før.

-Vi skal levere trikker og t-banevogner som Oslo er stolte av. Nå ruster vi opp alle vognene, slik at de kan kommunisere bedre med signalanlegget. Det vil passasjerene merke gjennom mer kapasitet i t-banetilbudet til og fra jobb, sier Bråten.

Han skryter av byrådet, som satser store midler på å ruste byen for en grønn fremtid.

- Byrådet skal kjøpe inn 87 nye trikker til hovedstaden. I dag frakter trikken 50 millioner passasjerer i året. I 2025 kan det være 88 millioner. Vi kan bli et grønt fyrtårn i Europa, og vi ser frem til å motta trikkene i 2020, avslutter Bråten.

Tomm Bråten jobber til daglig som administrerende direktør i Mantena. Sammen med Stine Rolstad Brenna, direktør for økonomi, finans og risikokontroll i E-CO Energi, ble de valgt til henholdsvis styreleder og nytt styremedlem på dagens generalforsamling. Selskapet annonserte samtidig ansettelsen av to nye medarbeidere; produktsjef t-bane, Ylva Olsson Furu (38) og produktsjef trikk, Stig Løkke-Sørensen (49). Dermed består selskapet nå av 8 ansatte.

JERNBANE/ 9. november 2018

Tallet på togreiser fortsetter å øke

NSB melder at veksten i persontrafikken fortsetter. Etter årets første åtte måneder hadde NSB 8,1 prosent flere passasjerer enn i samme periode i fjor. -At veksten fortsetter år etter år er svært gledelig, sier konserndirektør i NSB persontog, Arne Fosen. Les hele saken

LUFTHAVN/ 8. november 2018

Kontrakten for Tromsø lufthavns nye terminalprosjekt er signert

– Nå er det offisielt, nå begynner arbeidet med å skape en ny arktisk hub som han bidra til økt vekst i hele regionen,» Sier Eskild Andersen. «Prosjektet har høy prioritet da trafikkveksten i nord forventes å fortsette, og vi gleder oss til å kunne få bedre kapasitet og fasiliteter i Tromsø. sier Thorgeir Landevaag, divisjonsdirektør i Avinor. Les hele saken

SKRED/ 8. november 2018

Skredsikringsprosjekt på E136 offisielt opna

– Det skal vere trygt å ferdast på norske vegar. Difor har denne regjeringa satsa mykje på skredsikring i djupe dalar og langs bratte fjell. E136 gjennom Romsdalen er ei særs viktig transportåre med mykje tungtransport. Med skredsikringa ved Horgheim, sørger vi no for betre framkome og trafikktryggleik for bilistane på denne strekninga, seier samferdselsminister Jon Georg Dale. Les hele saken

Til toppen