Oppfordrer alle til å ta fagprøven

Oppfordrer alle til å ta fagprøven

Siden 2007 har Tom Erik Broks asfaltert veiene i Finnmark. Han har valset, kjørt limbil og utlegger. Nå er han lagbas, og forrige uke tok han fagprøven som asfaltør.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

- Fagbrevet er en anerkjennelse, for deg selv og jobben du gjør. Det har en verdi. Jeg kan si til meg selv at nå er jeg asfaltør. Dette faget kan jeg faktisk, sier Tom Erik.

Før fagprøven var Tom Erik nervøs, og tenkte mye på hva prøven ville innebære, og hvordan det skulle gå.

- Jeg gruet meg mest til det teoretiske, og også litt til det å bli observert av en sensor på den praktiske delen av prøven. Men, alt gikk jo så fint, og det viste seg å ikke være noe å grue seg til. Fagprøven handler jo bare om å gjøre jobben sin på samme måte som man pleier å gjøre den. Har du jobbet litt, ja så går det hele ganske greit, sier han.

Tom Erik brøyter om vinteren, men når snøen smelter og våren kommer ser han fram til at sesongen skal starte.

- Asfaltlivet, vet du. Det er noe med det. Jobbe i team sammen med flinke og hyggelige folk. Reise rundt og se nye, fine steder. Være i bevegelse. Hadde jeg jobbet på kontor, ville jeg nok savnet asfaltlukta, sier han.

Kenneth Tangen er regionsjef i Lemminkäinen Norges Region Nord er glad og stolt på Tom Eriks vegne.

- Vi har flinke folk hos oss, med sterk interesse for faget, noe Tom Erik er et klart eksempel på. Vi oppfordrer alle til å ta fagprøven, og legger til rette for det, sier han.

Lærlingeplasser og fagutdanning er viktig for Lemminkäinen Norge.

- Som en betydelig aktør i asfaltmarkedet har vi et ansvar for å bidra til utviklingen av fagkompetanse og rekruttering, både lokalt og på landsbasis. Kompetansen har stor verdi for kundene våre, oss som selskap og for alle som jobber i Lemminkäinen. Kompetanse er således et viktig bidrag til å gjøre Lemminkäinen attraktiv som leverandør og arbeidsplass, sier Jan Øyri, adm. direktør i Lemminkäinen Norge.

VANN/16. februar 2018

Vann vår usynlige ressurs

Vann er utgangspunktet for et sivilisert samfunn, men det glemmer vi. Et av de grunnleggende kravene i befolkningen er trygg drikkevannsforsyning slik at vi ikke utsettes for risiko. Men det er ingen selvfølge i fremtiden, forteller forsker Arve Heistad ved NMBU. Les hele saken

SAMFERDSELSPROSJEKTER/16. februar 2018

Kan gi halve befolkningen en grønnere bo- og transporthverdag

Ordførere og byråder fra de ni største byområdene kommer denne uken til Samferdselsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema er de kommende forhandlingene mellom staten og byområdene om hvilke virkemidler og ressurser som skal inngå i byvekstavtalene. Målet for disse avtalene er bedre mobilitet og transportløsninger for innbyggerne, slik at veksten i persontransport tas med kollektivtransport, sykkel og gange. Les hele saken

Til toppen