​Nye Bergen lufthavn Flesland offisielt åpnet

​Nye Bergen lufthavn Flesland offisielt åpnet

17.august var det offisiell åpning av den nye Bergen lufthavn. Den nye terminalen, åpnet i rute og på budsjett, får en kapasitet på 10 millioner passasjerer i året.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Representanter fra regjeringen, norsk luftfart og andre spesielt inviterte var i dag samlet da flyplassen ble offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg.

Solberg fortalte de fremmøtte at flyplassen er viktig for hele regionen:

- Flesland spiller en avgjørende rolle for regionens turisme og næringsliv. Nå som flyplassen har fått doblet kapasiteten har vi fått en stor internasjonal flyplass hele Vestlandet kan være stolte av. Dette er et statlig prestisjeprosjekt som har åpnet i rute og på budsjett, og Avinor har god grunn til å være stolte av jobben som har vært gjort med utbyggingen, sa statsministeren.

Viktig for norsk luftfart

Bergen lufthavn blir nå en moderne og velfungerende flyplass, med kapasitet opp mot 10 millioner passasjerer i året. Det blir rom for gode opplevelser med bedre plass, flere serveringssteder og flere butikker. Flyplassen har en utforming og tekniske løsninger som gir store energibesparelser og miljøgevinster. God planlegging har lagt til rette for god flyt for de reisende og flyselskapene, og en naturlig universell utforming.

- Vi tilbyr nå enda bedre fasiliteter til flyselskapene og de reisende. Forhåpentligvis betyr det også flere direkteruter til store og viktigste reisemålene i inn- og utland, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Biodrivstoff tilgjengelig

Samtidig som den nye terminalen åpner på Flesland, blir bærekraftig biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene.

- Det er svært gledelig for oss å være den andre lufthavnen i Norge som nå får jet biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene. I første omgang er SAS med på samarbeidet. Dette er et viktig steg på reisen for å få etablert et marked og infrastruktur for produksjon og leveranser av biodrivstoff i stor skala, sier lufthavndirektør ved Bergen lufthavn, Aslak Sverdrup.

Takker de ansatte

- Dette er en viktig dag for norsk luftfart og vi er veldig stolte av nye Flesland. Nå får Bergen en fantastisk lufthavn for framtiden. Det er mange tusen som har jobbet dag og natt siden byggevedtaket våren 2014. Alle disse fortjener en stor applaus i dag, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Følg med skiltingen og skru av autopiloten

Med en helt ny terminal, er det meste nytt på flyplassen. Det betyr at alle som skal reise til eller fra Flesland må skru av autopiloten og følge litt ekstra med på skiltingen.

- På Flesland blir alt nytt for de reisende, og vi oppfordrer alle til å møte i ekstra god tid, skru av autopiloten og følge skiltingen på flyplassen den første gangen man benytter den nye terminalen, avslutter lufthavndirektør Sverdrup.

Til toppen