Nye Bergen lufthavn er 1 år 17. august
(Foto: Nils Olav Medvatne)

Nye Bergen lufthavn er 1 år 17. august

Nye Bergen lufthavn Flesland er snart ett år gammel.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

17. august er det ett år siden den nye terminalen på Bergen lufthavn åpnet. Etter mange år med trange kår, i en alt for liten terminal åpnet endelig 85.000 luftige m2. Bybanen rett inn i underetasjen, nye butikker og serveringssteder, ny større sikkerhetskontroll, splitter nytt bagasjeanlegg og kunstverket Bergen? var bare noen av fasilitetene Nye Bergen lufthavn kunne tilby Vestlendingene.

Statsminister Erna Solberg rakk å både vedta byggingen og åpne den nye flyplassen i løpet av én statministerperiode.

– Vi hoppet over 100 plasser på tilfredshetundersøkelsen ASQ (med over 300 flyplasser i verden). Bergen lufthavn var i første kvartal i år på  20. plass i Europa og den beste flyplassen i Norge.

– Mer enn 6 millioner passasjerer har reist til og fra Flesland siden 17. august i fjor.  Vi skal fortsette å spørre våre passasjerer om hva de synes om oss. 

BANE/15. oktober 2018

Bane NOR skiller ut drift og vedlikehold av jernbanen i eget selskap

Bane NOR oppretter et eget aksjeselskap for drift og vedlikehold av jernbanen. I overkant av 1 000 av Bane NORs 4 500 medarbeidere overføres til det nye selskapet. Dette er en del av jernbanereformen og et steg på veien til konkurranseutsetting av drift og vedlikehold. Les hele saken

Til toppen