Nye anleggskontrakter i Nord-Norge

Nye anleggskontrakter i Nord-Norge

Med byggingen av nytt bilanlegg i Narvik og kraftverk-anlegg i Tosbotn på Helgeland, sikret NCC seg to nye kontrakter rett før sommeren.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

I juni satte NCC i gang arbeidene med de to prosjektene som har en samlet verdi på vel 140 millioner kroner, og som begge etter planen skal være ferdigstilt i oktober 2018.

- Dette er prosjekter av middels størrelse, som likevel er viktige for å befeste vår posisjon og sikre sysselsetting gjennom høst- og vintersesongen, forteller Svein-Arne Sivertsen som er NCCs distriktssjef i Nord-Norge.

I Tosbotn i Brønnøy kommune i Nordland skal NCC fullføre byggingen av fem småkraftverk for Helgeland Kraft, etter at det islandske entreprenørfirmaet som opprinnelig skulle bygge anleggene, fikk problemer med fullføringen.

- Dette er vår tredje jobb for Helgeland Kraft det siste året. Prosjektet bekrefter dermed et gjensidig og godt forhold til en viktig kunde som også er sterkt posisjonert på anleggssiden, sier Sivertsen. Rundt 40 av NCCs yrkesarbeidere vil være engasjert i prosjektet fram til høsten neste år.

Solid og økende marked

I Narvik skal NCC bygge nytt bygg for oppdragsgiver Narvik Bileiendom. Bygget på 3308 kvadratmeter bruttoareal oppføres ved E6 sør for Narvik sentrum og skal huse nye lokaler for Volkswagen og Skoda bilutsalg.

-Dette er et viktig prosjekt som er lokalisert i og befester vår posisjon i Narvik, der NCCs divisjon Civil Engeneering har sitt distriktskontor i Nord-Norge og der vår aktivitet springer ut fra, forklarer distriktssjefen.

Han vurderer bygg- og anleggsmarkedet i Nord-Norge som solid og økende, og med spennende og betydelige prosjekter i de kommende år.

-Markedet er solid og det er mye som skjer, både innen offentlig og privat sektor. Større og spennende samferdselsprosjekter i regi av blant annet Forsvaret og Statens Vegvesen er ventet i tiden framover. Det er rivende konkurranse om alle prosjekter, både de større og mindre, men NCC jobber langsiktig og skal være på banen, understreker Svein-Arne Sivertsen.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen