Nybrottsarbeid innen sykehuslogistikk
(Illustrasjon: Rambøll)

Nybrottsarbeid innen sykehuslogistikk

Bruk av roboter til sengevask kan gi besparelser tilsvarende 30 årsverk på Haukeland Universitetssykehus. Nå skal Rambøll gjennomføre mulighetsstudie for automatisering av hele steriliseringssentralen.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rambøll skal, på oppdrag fra Helse Bergen, vurdere logistikken for steriliseringssentralen opp mot den helhetlige sykehuslogistikken. Dette betyr en vurdering av funksjoner, fysiske rammer, mulighetsrom samt planleggingen for ekstra automatisering på senere tidspunkt. Målet er at løsningene som foreslås vil gi gode og trygge prosesser, god sammenheng mellom automatisering/snittflate med manuelt arbeid, bedre arbeidsmiljøet, effektivisert hygiene samt bidra til detaljert oversikt over lagerbeholdningen, for å nevne noe.

  Foto: Rambøll

Arbeidet er spennende da man må kombinere bygninger fra 60-tallet og monorail-systemer med nybygg og topp moderne teknolog.

– Automatiserte transportløsninger kan på sikt gi sykehusene gode besparelser. Tid og penger som heller kan brukes på pasientene. Dette er et godt eksempel på hvordan Rambølls internasjonale eksperter er en styrke for våre lokale kunder, forteller Thomas Leitner, direktør for sykehuslogistikk i Rambøll.

– Vi merker stor etterspørsel etter automatiserte løsningene i hele Europa. Nå gleder vi oss til å jobbe med vår første norske kunde innenfor dette spennende området, avslutter han.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen