Nybrottsarbeid innen sykehuslogistikk
(Illustrasjon: Rambøll)

Nybrottsarbeid innen sykehuslogistikk

Bruk av roboter til sengevask kan gi besparelser tilsvarende 30 årsverk på Haukeland Universitetssykehus. Nå skal Rambøll gjennomføre mulighetsstudie for automatisering av hele steriliseringssentralen.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Rambøll skal, på oppdrag fra Helse Bergen, vurdere logistikken for steriliseringssentralen opp mot den helhetlige sykehuslogistikken. Dette betyr en vurdering av funksjoner, fysiske rammer, mulighetsrom samt planleggingen for ekstra automatisering på senere tidspunkt. Målet er at løsningene som foreslås vil gi gode og trygge prosesser, god sammenheng mellom automatisering/snittflate med manuelt arbeid, bedre arbeidsmiljøet, effektivisert hygiene samt bidra til detaljert oversikt over lagerbeholdningen, for å nevne noe.

  Foto: Rambøll

Arbeidet er spennende da man må kombinere bygninger fra 60-tallet og monorail-systemer med nybygg og topp moderne teknolog.

– Automatiserte transportløsninger kan på sikt gi sykehusene gode besparelser. Tid og penger som heller kan brukes på pasientene. Dette er et godt eksempel på hvordan Rambølls internasjonale eksperter er en styrke for våre lokale kunder, forteller Thomas Leitner, direktør for sykehuslogistikk i Rambøll.

– Vi merker stor etterspørsel etter automatiserte løsningene i hele Europa. Nå gleder vi oss til å jobbe med vår første norske kunde innenfor dette spennende området, avslutter han.

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen