Ny veiledning om tilbakestrøms-sikring

Ny veiledning om tilbakestrøms-sikring

Norsk Vann har gitt ut en ny veiledning som viser hvordan kommuner og andre vannverkseiere kan gå fram for å sikre seg at abonnentene har installert sikring mot tilbakestrømming.

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Veiledningen beskriver det juridiske grunnlaget for å kreve tilbakestrømssikring, og hvordan vannverkseier kan kartlegge abonnenter med særlig behov for tilbakestrømssikring og følge opp disse.

[img id="1"]

- Det er stadig større og mindre tilbakestrømmingshendelser, selv om de fleste får liten oppmerksomhet siden de ikke fører til helseskade. Noen få hendelser rammer derimot mange mennesker, fører til sykdomsutbrudd, påfører kommunen store utgifter og kan svekke tilliten til vannforsyningen, skriver Fred Ivar Aasand på Norsk Vann sine nettsider.

- Selv om tilbakestrømssikring er et kjent fenomen, mangler mange abonnenter tilfredsstillende sikring. Norsk Vann har derfor fått Fredrik Ording i Asplan Viak til å forfatte denne veiledningen som beskriver hvordan kommunen kan gå fram for å få dette på plass, og hvilke forvaltningsmessige virkemidler kommunen har til disposisjon, legger han til.

Samtidig med denne veiledningen utgir Norsk Vann en kort veiledning rettet først og fremst mot bygningseiere/abonnenter og VVS-/rørleggerbransjen. I tillegg er VA/Miljø-blad nr. 61 under revisjon og vil foreligge i ny versjon innen kort tid.

Les hele saken her.

SAMFERDSELSPROSJEKTER/21. februar 2018

Stor leveranse til Norges største samferdselsprosjekt

Den bærekraftige membranleverandøren Derbigum har levert 42.000 kvadratmeter vanntrykksmembran til 10 kulverter til Norges største og mest ambisiøse samferdselsprosjekt noensinne – nemlig ferjefri E39. Les hele saken

Til toppen