Ny teknologi til å markere fare i trafikken

Ny teknologi til å markere fare i trafikken

Med deres unike airbag for syklister, har det svenske selskapet Hövding revolusjonert sykkelverdenen. Nå vil selskapet hjelpe til med å gjøre London til en sykkelvennlig by.

  • vei
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Ved å bruke en digital knapp festet til sykkelstyret vil syklister ”Give a Beep” for å vise Londons borgermester farlige områder som trenger utbedring.

London er en av verdens travleste byer. På grunn av dårlig sykkelinfrastruktur, farlige veier, kryss og mye trafikk, føles byen veldig utrygg for syklister. Studier viser at hundretusener av mennesker har lyst til å sykle, men at de ikke tørr å gjøre det. Dette er noe Hövding, med hjelp fra Mynewsdesk, har lyst til å endre på med initiativet ”Give a Beep”. Initativet vil samle data om gater og veikryss i London som er farlige for syklister, ved å utstyre dem med en digital knapp de monterer på sykkelstyret, eller fester til klærne sine.

– London er en verdensmetropol, og har alle muligheter til å å forbedre sykkelinfrastrukturen for de som ønsker å bruke den. Flere burde ha muligheten til å sykle og føle seg trygge mens de gjør det, men dagens infrastruktur tillater ikke dette. Derfor vil vi løfte problematikken frem i lyset, og presse på med en kampanje for tryggere sykkelforhold, hvor syklistene selv rapporterer om stedene som trenger forbedring. Det er viktig for oss å bidra til et trygt og sykkelvennlig miljø, hvor perspektivet til syklisten er i fokus, sier Anna Katarina Skogh, markedsdirektør i Hövding.

Via Bluetooth er knappen på sykkelstyret koblet til appen ”Flic” på syklistenes telefon. Når syklisten trykker på knappen, blir det samlet data fra det eksakte stedet, som igjen vil vises i et kart på kampanjesiden, som også er oppdatert og vises i sanntid. Formålet med dette er å markere og rette fokus på alle de farlige gatene og kryssene i London. Videre vil syklistene "Give a Beep" om de utrygge omgivelsene de må forholde seg til. Hver gang de trykker på knappen, vil en e-post bli sendt til Londons borgermester, hvilket vil gjøre han oppmerksom på, og oppfordre han til å holde løftet sitt om å gjøre London til en eksemplarisk sykkelby.

I første omgang vil 500 knapper bli delt ut til medlemmer og støttespillere av The London Cycling Campaign, som er verdens største lobbyorganisasjon for urban sykling. Deres 12 000 medlemmer og 30 000 støttespillere jobber iherdig for bedrede forhold for sykling i Englands hovedstad.

– Ved å forplikte seg til London Cycling Campaign sitt Sign for Cycling-løfte, har Londons nye borgermester, Sadiq Khan, lovet å gjøre sykling i London trygt og attraktivt for alle. De 500 som vil gi ham et "beep", vil forhåpentligvis gi han mange påminnelser om å holde løftet sitt, sier Amy Summers, kampanjekoordinator i London Cycling Campaign.

TUNNELREHABILITERING/21. februar 2019

Lieråsen tunnel rehabiliteres etter 50 år

–Tunnelen ble bygget i løpet av en 10 års periode, fra begynnelsen av 1960-tallet. Den ble åpnet i 1973. Siden da den gang har både regelverk og materiell som trafikkerer strekningen endret seg betydelig. Det er på høy tid med en rehabilitering. Les hele saken

Til toppen