Ny, nasjonal standard for pukk
(Foto: Colourbox)

Ny, nasjonal standard for pukk

Den nye, nasjonale standarden for pukk, NS 3468, gjelder for grove steinmaterialer, det vil si større enn 90 millimeter.

  • Pukk
Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Pukk er en byggevare når det brukes som tilslag i byggverk, anlegg og veier. NS-EN 13242 er den vanligste standarden for tilslagsmaterialer i byggverk, samt anleggs- og veibygging. Det er krav om CE-merking av tilslagsmaterialer etter NS-EN 13242, men standarden begrenser størrelsen på steinmaterialene oppad til 90 millimeter.

Må dokumentere vesentlige egenskaper

I byggevareforskriften (DOK) er det krav om dokumentasjon av produktegenskaper til alle byggevarer – også byggevarer som ikke kan CE-merkes. Dette inkluderer grove tilslagsmaterialer med fraksjoner på over 90 millimeter.

Forskriften krever at vesentlige egenskaper skal dokumenteres i henhold til en tilfredsstillende teknisk spesifikasjon.

Godt grunnlag for å tilfredsstille kravene

Den nye standarden, NS 3468, vil være en slik teknisk spesifikasjon for fraksjoner over 90 millimeter. Standarden er et godt grunnlag for å tilfredsstille kravene i forskriften.

VEGTEKNOLOGI/ 9. april 2019

Informasjon i sanntid om alle på veien

– Trafikksentral sør har informasjon i sanntid fra alle som har vår teknologi installert, og som befinner seg ute på veien. Dette letter informasjon til publikum, og gir en bedre produksjonsflyt og flåtestyring for alle som gjør en jobb ute på veien – både sommer og vinter. Les hele saken

TEKNOLOGI/ 9. april 2019

Nordmann testpilot for utvikling av teknologi

– Det er klart det var moro å bli spurt, og enda morsommere å være med på prosessen. Det var mye spennende som skjedde, og mye å sette seg inn i. Men resultatet ble veldig bra, og jeg synes jo at det er litt artig å ha vært med på utviklingen. Les hele saken

Til toppen