Ingen fraværskader på 15 måneder på Saggrenda-parsellen.
Ingen fraværskader på 15 måneder på Saggrenda-parsellen. (Foto: Kjell Wold)

Ny E134-milepæl: Over ett år uten skade med fravær

Onsdag markerte Statens vegvesen at entreprenørene på kontrakten Trollerudmoen-Saggrenda har passert ett års anleggsarbeid uten skade med fravær (H1=0).

Motta nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur

Trioen i arbeidsfellesskapet mellom HAG Anlegg, Bertelsen og Garpestad og tsjekkiske Metrostav startet arbeidet på sin del av E134 Damåsen-Saggrenda tidlig på vinteren 2017. Nå er det gått 15 måneder uten fraværskader.

To tunneler - fire bruer

Siden den gang har det vært gjennomslag i to tunneler, Moane og Vollås, anleggsdrift på hele strekningen og arbeider godt i gang med fire bruer blant mye annet.

Blid kvintett feiret seg selv og alle kollegene. Svein Borgen (f.v.) i SVV, Kristoffer B Aase i HAG Anlegg, Ales Richter i Metrostav, Bjørn Ivar Nedrejord i Bertelsen og Garpestad og prosjektleder for E134 Damåsen-Saggrenda, Tom Hedalen i Statens vegvesen. Foto: Kjell Wold

De fire bruene er Saggrenda bru, Kvennaløkka, Olsrud og Lassedalen bru. Kisgruveveien kulvert er også ferdig og tatt i bruk.

Feiret med kake

Passering av ett driftsår uten skade med fravær ble markert under en samling på Vandrerhjemmet onsdag. Under lunsjen ble entreprenørene og Statens vegvesen sine folk traktert med kake.

JURIDISK/25. mars 2019

Kontraktene må forståes og utvikles

– I en bransje hvor beløpene veldig fort blir store, er kontraktene uten tvil avgjørende viktig. De er viktige i andre bransjer også, men kanskje spesielt viktige i bygge- og anleggsbransjen. Kontraktene må forståes, og kanskje til og med utvikles, slik at de passer til den jobben som skal gjøres. Les hele saken

ASFALT/25. mars 2019

Veidekke fortsetter sitt miljøfokus

– Veidekke hadde et felles prosjekt med Shell Bitumen som startet på slutten av 1990-tallet , der fokus var å redusere miljøpåvirkningen fra produksjon av asfalt. I dette arbeidet ble WAM-Foam utviklet, hvor man oppnådd en  betydelig reduksjon i utslippet. Slik sett var Veidekke tidlig ute – og vi fortsetter vårt miljøfokus. Les hele saken

Til toppen